Arılarla dünya markası olmak
1980’de kurulan Balparmak, 1991’den beri pazar liderliğini kimseye kaptırmıyor. 2017’de 230 milyon TL ciro elde etti, 2.8 milyon dolarlık ihracat yaptı. Kuruluş, bu yıl iç pazarda 320 milyon TL’lik satış yapmayı...
1980’de kurulan Balparmak, 1991’den beri pazar liderliğini kimseye kaptırmıyor.
2017’de 230 milyon TL ciro elde etti, 2.8 milyon dolarlık ihracat yaptı. Kuruluş, bu yıl iç pazarda 320 milyon TL’lik satış yapmayı, ihracattan 4 milyon dolar elde etmeyi hedefliyor
Marka bilinirliği yüze 99 olan Balparmak, pazarlama, inovasyon ve Ar-Ge yatırımlarını aralıksız sürdürüyor. Her yıl, cirosunun yaklaşık yüzde 2.8’lik bölümünü Ar-Ge’ye ayırıyor. Şirketin, 2016’da 3 milyon dolarlık yatırımla faaliyete geçen Ar-Ge Merkezi, bal ve diğer arı ürünleri alanında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yetkilendirilen ilk ve tek merkez konumunda.
Dijital sistemlerle kontrol
Balparmak balın kaynağından kaliteli olarak tedarik edilmesi ve verimliliğin artması için, üreticilerle birlikte çalışmalar yürütüyor. 2015 yılında başlattığı Arıcım Projesi'yle, 13 bin arıcının bilgileri dijital ortamda kayıt altına aldı. Sistem, barkodlar aracılığıyla, ürünlerin kalite kontrolünü, sevkiyat, teslimat, depolama ve üretim safhalarının tüm ayrıntılarını izleme imkanı sunuyor.
Balparmak, dünyadaki bal üreticisi markalar arasında altıncı sırada yer alıyor. Avrupa’dan Çin’e kadar pek çok gelişmiş pazara ihracat yapıyor. Markanın yaratıcısı Özen Altıparmak arılara ve bala aşık bir iş adamı olarak, Türkiye’de üretilen balı en kaliteli biçimiyle dünyaya satacak bir altyapı kurdu. Şimdi de, bir Türk gıda markasının dünyadaki başarı öyküsünü yazmaya hazırlanıyor.