Altın madeninde siyanürlü toprak dokuz işçiyi altına aldı.. Altını elde edenler toprakları öylesine yığıvermişler…
Erzincan/İliç’te meydana gelen olayda siyanürlü topraklar altında kalan dokuz işçinin hayati durumu hakkında henüz kesin bir bilgi gelmedi. Hepimizin duası, işçilerin tez zamanda ailelerine...
Erzincan/İliç’te meydana gelen olayda siyanürlü topraklar altında kalan dokuz işçinin hayati durumu hakkında henüz kesin bir bilgi gelmedi. Hepimizin duası, işçilerin tez zamanda ailelerine kavuşması…
Yalnız aradan tam üç gün geçtiği için işçilerin akıbetiyle ilgili umutlar azalıyor, bu da yaşanan olayın ayrıntılarına olan dikkatleri daha da artırıyor.
Türkiye’nin çeşitli yörelerinde altın madeni ruhsatlı çalışmalar yapıldığı ve bunların neredeyse hepsinin yabancı şirketler eliyle gerçekleştirildiği 1990’ların başından beri biliniyor.
Bergama’da tarım yaptıkları alanı siyanürlü maden arayışına kaptırmamak için, köylüler, o yıllarda sıkı bir direniş göstermişti. Çoğunluğunu Asteriks filmlerinden esinlenilen, üstleri çıplak, pijamalı erkekler ile şalvarlı kadınların teşkil ettiği direnişçiler, işi, trafiği kilitlemek için Boğaz köprüsüne kendilerini zincirlemeye kadar vardırmışlardı. Köprü iki saat boyunca araçlara kapalı kaldı.
O eylemin muhatabı olan altın madeni işleticisi, Almanya menşeli Eurogold firmasıydı.
Erzincan/İliç’teki altın madeni Kanadalı Anagold firmasına ait.