Bir büyük ahlak abidesi: Nurettin Topçu.. Öğrencilerinin eserlerinde yaşamaya devam ediyor…
Yeni sayılabilecek bir Winston Churchill biyografisini (yazarı: Andrew Roberts) okumaya çalışırken, bir yabancı gazetede, 20. yüzyıla damgasını vurmuş bu devlet adamıyla ilgili kitap hakkında yazılmış bir...
Yeni sayılabilecek bir Winston Churchill biyografisini (yazarı: Andrew Roberts) okumaya çalışırken, bir yabancı gazetede, 20. yüzyıla damgasını vurmuş bu devlet adamıyla ilgili kitap hakkında yazılmış bir değerlendirme yazısında küçük bir ayrıntı gibi araya sıkıştırılmış dehşetengiz bir gerçek karşıma çıkıverdi.
Ülkesinde 2008 yılında yapılmış bir kamuoyu araştırmasında, gençlerin yüzde 20’sinin Churchill‘in bir roman kahramanı, buna karşılık Sherlock Holmes‘in de gerçek biri olduğunu sandıkları ortaya çıkmış…
Acaba bizim gençlerde kendi önemli şahsiyelerimizle ilgili algı nedir?
Son yıllarda yakın geçmişimizde önemli roller oynamış insanların adları devlete ait değişik kurumlara veriliyor. Sokak adı veya okul adı olarak… O kurumların önünden geçenlerin kaçta kaçı adı okuyunca o kişinin kim olduğunu bilebiliyor?
Bütün bunları bana düşündüren, Ezel Erverdi‘nin ‘Nurettin Topçu: Dünden Kalanlar ve Geleceğe Umutlar’ adını verdiği 1303 sayfalık devasa eseri old
Bir dönemin muhassalası da sayılabilecek kitabı elime alıp sayfalarını çevirmeye başladığımda ilk şu düşünce aklıma geldi: Acaba TBMM’de yer alan milletvekillerinden kaçı Nurettin Topçu‘nun bir eserini okumuştur? Kaç milletvekili Topçu‘nun kim olduğundan haberdardır?