Bir kitap.. Günümüzde aklın geri plana itildiğini, hislerin hakim geldiğini anlatıyor.. Yazarı yabancı, ama konu yerli…

Bir kitabın ‘okunmaya değer’ olduğunu nereden anlarsınız?Yazarının adını daha önce işitmediğiniz, herhangi bir görüşüyle karşılaşmadığınız, ancak adına bakarak ilgi...

Bir kitabın ‘okunmaya değer’ olduğunu nereden anlarsınız?

Yazarının adını daha önce işitmediğiniz, herhangi bir görüşüyle karşılaşmadığınız, ancak adına bakarak ilgi duyduğunuz bir kitap, daha ilk bölümüyle dikkatinizi üzerine çekmelidir.

Londra Üniversitesi’nde sosyoloji ve politik ekonomi dersleri verdiğini öğrendiğim William Davies‘in geçen yılın sonlarında çıkan ‘Nervous States’ kitabının giriş bölümü, bende, “Bu kitap okunmalı” kanaatini oluşturmaya yetti.

‘Modern zamanlar’ deniliyordu hayat serüvenimin büyük bölümünü oluşturan dönemler için; bir ara ‘post-modern’ sıfatını hak eden gelişmeler yaşandığı da oldu. Ancak günümüzü tam anlamıyla tavsif eden bir sıfat henüz bulunamadı.

Bulunduysa da ben bilmiyorum.

Davies işte o sıfatı arıyor. Adı ‘Sinirli durumlar’ diye çevrilebilecek kitabı ile günümüzü anlamlandırmaya çalışıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Adalet herkese lazım 22 Kasım 2024 | 1.010 Okunma Can ile Canan arasında tam bir mutabakat varmış 21 Kasım 2024 | 1.276 Okunma Kınarsın, bir daha yapmamasını söylersin… Fakat ihraç? 19 Kasım 2024 | 2.856 Okunma İşimiz papatya falına kaldı: Kopacak mı, kopmayacak mı? 17 Kasım 2024 | 584 Okunma Erdoğan “Mutabakatımız tam” diyor ama… 15 Kasım 2024 | 1.310 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar