Eğitimin amacı bilgi olmazsa…

Hepimiz zamanında okullarda eğitim aldık. Zaman geldi, çocuklarımız aynı sıraları doldurdu. Benim özelimde sıra torunlarda; şimdi de benden ve çocuklarımdan boşalan sıraları onlar dolduruyorlar.Zira bilgi...

Hepimiz zamanında okullarda eğitim aldık. Zaman geldi, çocuklarımız aynı sıraları doldurdu. Benim özelimde sıra torunlarda; şimdi de benden ve çocuklarımdan boşalan sıraları onlar dolduruyorlar.
Zira bilgi sahibi olmanın yolu eğitimden geçiyor.

Daha doğrusu, gözlediğim bütün yanlışlıklara, çağın getirdiği imkanların yeterince kullanılmadığı görüntüsüne rağmen, bizde de eğitimin bilgi edinmek için en kestirme yol olduğunu sanıyordum.
Meğer durum artık farklıymış.

Vaktiyle Türk Silahlı Kuvvetleri’nin başında bulunmuş, uzun süre bakanlık yapmış, şimdilerde milletvekili olan biri, bir grup önünde yaptığı konuşmasında değişimi özetleyiverdi.

Dediği şu: “Eğitimin amacı bilgi değildir, Allah korkusu ve kuldan utanmaktır…”

Allah korkusu…

Kuldan utanmak…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Narin bebek’ olayı ve büyüklere masallar 17 Eylül 2024 | 1.246 Okunma Bir iş insanının parası nasıl ‘devlet meselesi’ olur? 15 Eylül 2024 | 2.674 Okunma Eğitimin amacı bilgi olmazsa… 13 Eylül 2024 | 993 Okunma Bir polisiye romandan hareketle Narin cinayeti… 12 Eylül 2024 | 2.664 Okunma Netanyahu Batı’da eski hastalığı hortlattı 10 Eylül 2024 | 776 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar