Kırılgan siyasi zemin üzerinde her olay iktidarı rahatsız eder

Kara Harp Okulu yeni mezunlarının bir bölümünün yemin töreni sonrası kılıçlarını şakırdatarak bir yemin daha etmeleri, asker içindeki ‘darbeci’ zihniyetin hortlaması mı...

Kara Harp Okulu yeni mezunlarının bir bölümünün yemin töreni sonrası kılıçlarını şakırdatarak bir yemin daha etmeleri, asker içindeki ‘darbeci’ zihniyetin hortlaması mı sayılmalı?

Türkiye, askerlerin siyasete müdahale alışkanlığı olduğu bir ülke; 27 Mayıs (1960) darbesi sonrasında Milli Birlik Komitesi içerisinde yer alanlar arasında küçük rütbeli subaylar da vardı.

Darbeyle ilgili anılar, ilk planların küçük rütbeliler tarafından yapıldığını kayda geçiriyorlar.

Öyleyse?

Son olaya bakıp alternatif yemin töreninden ve özellikle atılan “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganlarından ‘darbecilik’ kokusu alanlar var.

İktidarın AK Parti cenahına destek veren kalemler bu iddiadalar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir iş insanının parası nasıl ‘devlet meselesi’ olur? 15 Eylül 2024 | 2.480 Okunma Eğitimin amacı bilgi olmazsa… 13 Eylül 2024 | 990 Okunma Bir polisiye romandan hareketle Narin cinayeti… 12 Eylül 2024 | 2.661 Okunma Netanyahu Batı’da eski hastalığı hortlattı 10 Eylül 2024 | 776 Okunma Kurultayını da yaptı Özgür Özel.. Ya sonra? 08 Eylül 2024 | 1.046 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar