Kurultayını da yaptı Özgür Özel.. Ya sonra?

CHP’nin, ilk genel seçimden birinci parti çıkma ve iktidar olabilme şansı yakaladığına kuşku yok. 31 Mart seçimi CHP’ye ülkenin yaklaşık üçte ikisinde yerel iktidar olmayı getirdiğine...

CHP’nin, ilk genel seçimden birinci parti çıkma ve iktidar olabilme şansı yakaladığına kuşku yok. 31 Mart seçimi CHP’ye ülkenin yaklaşık üçte ikisinde yerel iktidar olmayı getirdiğine göre, aynı durum neden genel seçimde de yaşanmasın?

Görebildiğim kadarıyla CHP’liler bu beklenti içerisindeler…

Hafta sonunu tüzüklerinde köklü sayılabilecek değişiklikler yaparak değerlendiren CHP kadrolarından kurultaya yansıyan heyecan bu beklentiyle ilgili.

Peki de, bu nasıl olacak?

Siyaset sonuçta aritmetik işi. İktidar olabilmek için her şeyden önce sandıktan birinci çıkmak gerekiyor. Bu yeterli değil, alınan oyla Meclis’te en az yarıdan fazla milletvekiline sahip olmak şart.

Gelecek cumhurbaşkanının CHP’li olabilmesi için ise, aday %50+1 oy almak zorunda.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir iş insanının parası nasıl ‘devlet meselesi’ olur? 15 Eylül 2024 | 2.480 Okunma Eğitimin amacı bilgi olmazsa… 13 Eylül 2024 | 990 Okunma Bir polisiye romandan hareketle Narin cinayeti… 12 Eylül 2024 | 2.661 Okunma Netanyahu Batı’da eski hastalığı hortlattı 10 Eylül 2024 | 776 Okunma Kurultayını da yaptı Özgür Özel.. Ya sonra? 08 Eylül 2024 | 1.046 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar