Tasarruf tedbirini bahane eden yerel basın

Recep Tayyip Erdoğan ve küçük ortağı Devlet Bahçeli, CHP’yi ‘bitirmenin’ koşulunun 31 Mart yerel seçimlerini kazanmaktan geçtiğini belirtmekteydiler.

Recep Tayyip Erdoğan ve küçük ortağı Devlet Bahçeli, CHP’yi ‘bitirmenin’ koşulunun 31 Mart yerel seçimlerini kazanmaktan geçtiğini belirtmekteydiler. Olmadı, CHP seçimlerden güçlenerek çıktı. Sonrasında tasarruf tedbirleri devreye sokuldu. Bu yolla CHP’li belediyeleri, halka hizmeti aksatma pahasına iş yapamaz hale getireceklerdi.

Birikmiş SGK borçlarının ödenmesi, plânın ikinci kısmını oluşturdu. AKP ve MHP’den CHP’ye geçen belediye başkanlıkları bir önceki yönetimlerden devraldıkları borçlarla boğuşacak, yatırım yapamayarak ve hizmet veremeyerek yıpratılacaklardı.

Sokaktaki halkın bilmediği bir konu da, tasarruf tedbirleri nedeniyle taşradaki yerel basının maddi dar boğaza sokulmak istenmesiydi. Yine tedbirler gereğince kamu kurumlarındaki abonelikler kaldırılıyordu. İhale ve ilan gelirleri duruyordu ama iş kalemleri azaldığı için oradan da gelirler azalmıştı. Yerel gazete cemiyetleri bu konudaki şikayetlerini her fırsatta AKP rejimine sunmaktaydılar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tasarruf tedbirini bahane eden yerel basın 22 Ağustos 2024 | 1.577 Okunma Olimpiyat açılış ve kapanıştan ibaret değildir 09 Ağustos 2024 | 1.329 Okunma Avrupa Futbol Şampiyonası kapatılsın… Olimpiyat kalsın… 20 Temmuz 2024 | 48 Okunma 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü’nde Nazım Hikmet 03 Haziran 2024 | 1.275 Okunma Cumhuriyet’le tanışıklığımın kırkıncı yılında 09 Mayıs 2024 | 56 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar