CHP’nin İyi Niyeti

CHP iyi niyetle bir girişimde bulundu.CHP Genel Başkanı Yardımcısı Prof. Dr. Yalçın Karatepe, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i ziyaret ederek dar ve sabit gelirliler için ekonomik krizin yol açtığı...

CHP iyi niyetle bir girişimde bulundu.

CHP Genel Başkanı Yardımcısı Prof. Dr. Yalçın Karatepe, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i ziyaret ederek dar ve sabit gelirliler için ekonomik krizin yol açtığı geçim zorluğunu aşmak amacıyla önerilerde bulundu.

Karatepe görüşme sonrasında yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Dört taleple gittik. Bakan Şimşek'e, asgari ücrete ve emekliye zam talebimizi ilettik ama görüşme sonunda bir değişim iradesi göremedik. Faturayı vatandaşa çıkarmakta ısrarlılar.

Enflasyonun bu kadar yüksek seyrettiği bir yerde asgari ücrete yılın ikinci yarısında zam yapılmamasını reddettik. Dolayısıyla asgari ücrete bir artışın yapılmasının zorunlu olduğunu ifade ettik. Benzer şekilde emekli aylıklarında artış yapılmasının zorunlu olduğunu ilettik.

Görüşmeye gitmeden önce hesaplamasını yaptık. 89,6 milyar dolarlık desteğin çiftçilerimize sağlanmadığını görüyoruz 2006'dan bu yana. Desteklerin verilmediği dönemde Türkiye'nin tarımsal ithalata harcadığı paraların verilerini sayın Bakan'ın dikkatine sunduk.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Göstermelik Süreç Bitti 28 Haziran 2024 | 1.292 Okunma CHP’nin İyi Niyeti 26 Haziran 2024 | 285 Okunma Vergi Adaleti! 24 Haziran 2024 | 89 Okunma Küçük Suriye! 21 Haziran 2024 | 167 Okunma İktidar Kanadı Zorda 19 Haziran 2024 | 457 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar