Ötanazi değil hayvan katliamı

İktidarın, Meclis’e getirdiği sokak hayvanlarıyla ilgili yasa teklifi hem Meclis’te hem kamuoyunda büyük tartışmalara neden oldu.Teklif, Meclis komisyonunda görüşülürken CHP’li üyelerin direnciyle ve kamuoyunda...

İktidarın, Meclis’e getirdiği sokak hayvanlarıyla ilgili yasa teklifi hem Meclis’te hem kamuoyunda büyük tartışmalara neden oldu.

Teklif, Meclis komisyonunda görüşülürken CHP’li üyelerin direnciyle ve kamuoyunda da insan hakları, hayvan hakları, doğa hakları savunucusu sivil toplum kuruluşlarınca tepkiyle karşılandı. Protesto gösterileri ve oturma eylemleri yapıldı.

Tepkinin ana nedeni iktidarın yasa teklifinde sokak hayvanları için “ötanazi” öngörülmesiydi. Başka bir ifadeyle teklif, sokak hayvanlarının önce barınağa alınması, sahiplendirilmeleri için bir süre beklenmesi, sahiplenilmeyenlerin de öldürülmesini öngörüyordu.

Öldürmek yerine, ötanazi veya uyutmak sözcükleri sonucu değiştirmiyordu.

Hayvanların öldürülmesini öngören bu yasa teklifinde “ötanazi” kavramını kullanmak çok yanlış.

Ötanazi kavramının tanımına bakalım:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Beka sorunu 06 Eylül 2024 | 225 Okunma Fiyatlar düşmüyor, artıyor 04 Eylül 2024 | 1.140 Okunma 3 Y’ye ne oldu? 30 Ağustos 2024 | 2.332 Okunma CHP’nin atması gereken adımlar 26 Ağustos 2024 | 1.748 Okunma Yeni Anayasa Girişimi 23 Ağustos 2024 | 118 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar