Yeni Süreç Sonuç Verir mi?

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin, terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’a “Meclis’e gelsin DEM grubunda konuşsun, terörün bittiğini, örgütün lağvedildiğini haykırsın”...

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin, terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’a “Meclis’e gelsin DEM grubunda konuşsun, terörün bittiğini, örgütün lağvedildiğini haykırsın” çağrısı ve bu çağrıya verilen yanıtlar tartışılıyor.

Tartışmalardan biri 2009-2015 yılları arasında AK Parti iktidarının Kandil ve Öcalan’la yürüttüğü “açılım, çözüm süreci”ne en sert muhalefeti yapan Bahçeli’nin, bugün Öcalan’ı Meclis’te konuşmaya davet edecek kadar neden değiştiği.

MHP çevrelerinden, Bahçeli’nin “terörün sonlandırılması PKK’nın lağvedilmesi” amacıyla konuştuğu yanıtı veriliyor.

Buna karşın yanıtı aranan iki soru var.

Bahçeli, Suriye’de ABD kontrolünde devletleşme ve ordulaşma sürecini öncelemiş terör örgütü PKK’nın uzunca süredir Türkiye’de terör saldırısı yapmadığı bir dönemde bu konu niye gündeme geldi?

Öcalan, Bahçeli’nin istediği gibi bir çağrı yapsa, Kandil buna uyar mı, terörü sonlandırır PKK’yı dağıtır mı?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni Süreç Sonuç Verir mi? 25 Ekim 2024 | 93 Okunma Bahçeli'nin Öcalan'a Çağrısı 23 Ekim 2024 | 579 Okunma Vergi değil haraç 14 Ekim 2024 | 605 Okunma Dış tehdit politikası 07 Ekim 2024 | 250 Okunma Parlamenter Sisteme Dönüş 02 Ekim 2024 | 414 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar