Aynü-l şarku-l Evsat!
Evet; başlıktaki tabirden de anlaşılacağı üzere, Suriye, Orta-Doğu’nun gözü (kalbi) mesabesindedir. İngiliz şeytani zekâsının hesap edip, Fransızlarla ortaklaşa gerçekleştirdiği; 100 sene...
Evet; başlıktaki tabirden de anlaşılacağı üzere, Suriye, Orta-Doğu’nun gözü (kalbi) mesabesindedir. İngiliz şeytani zekâsının hesap edip, Fransızlarla ortaklaşa gerçekleştirdiği; 100 sene öncesinden insanlığa kurulan büyük bir tuzaktır.
Haçlı zihniyetinin yegane hedefi; Müslümanları Sünni-Şii diye keskin kamplara ayırmak ve bunları birbirleri ile kavga ettirmektir. Orta Doğu’nun mezhep merkezli ülkeleri, başta İran olmak üzere; bu oyuna teşne birçok ülke bulunmaktadır. Bu ülkeler dün olduğu gibi bugün de emperyalizmin maşası konumundadırlar.
İranlılar da tıpkı Kürtler gibi, ‘Büyük İran’ın ve ‘Büyük Kürdistan’ın hayalleri ile avutulup; emperyalist emeller uğruna kullanılmaktadırlar!
Bakınız; Batı’nın ve ABD’nin ambargo uyguladığı Rusya’ya, Türkiye ambargo uygulamadığı gibi, ikili ilişkileri daha da geliştirdi. Milyarlarca dolarlık anlaşmaların altına imza atmasına rağmen; başta Türkiye’nin dostluğu olmak üzere, bütün bunların hepsini bir çırpıda silebiliyor. Ne uğruna?
Elbette ki, Suriye merkezli kurulacak Orta Doğu masasına daha güçlü oturabilmek için!..
Böylelikle; düne kadar ‘vesayet’le yürüttüğü savaşa bizzat iştirak imkânını buldu. Ve yine dikkat ediniz sevgili okuyucularım; mesele, Türkiye’nin Rus uçağını düşürmesi meselesi değildir. O, şöyle veya böyle tamamen bir bahaneden ibarettir!
İngiltere ve Almanya, kendi parlamentolarından ‘Tezkere’ kararları çıkardı ve birçok ülkeyle beraber Doğu Akdeniz’e silah yığıyorlar. Haritaların yeniden çizileceği Orta Doğu masasında Rusya’nın olmaması düşünülebilir mi? O Rusya ki, Beşar Esad’ın yegane aleni hamisi!..
Rusya, Birinci Dünya Savaşı’nda müttefikleri olan İngiltere ve Fransa’dan; aralarındaki antlaşmadan istiskal edilerek dışlanmış bir ülke.. Aynı oyuna; 100 sene sonra bir daha gelmesini beklemek, safdillik değil de nedir?!
Türkiye’nin hatası, poker suratlı Putin’i dost belleyip ona fazlaca güvenmesidir. Türkiye aynı hatayı, aynı düşüncelerle Beşar Esad konusunda da yapmıştı. Oysa reel politik, hiç de o türlü argümanları yansıtmıyordu. Nitekim, dün de yansıtmıyordu.