AK Parti'yi geren eylem! FERNAS işçilerinin yalınayak sesleri

Kamuoyunu meşgul eden o kadar çok olay var ki insan hangi birine bakacağını şaşırıyor. Geçmişte Çalışma Bakanlığı müfettişliği yapmış olmam ve gazetecilik mesleğine ikinci kez...

Kamuoyunu meşgul eden o kadar çok olay var ki insan hangi birine bakacağını şaşırıyor. Geçmişte Çalışma Bakanlığı müfettişliği yapmış olmam ve gazetecilik mesleğine ikinci kez Hürriyet’te “Çalışma Yaşamı Uzman muhabiri” olarak işe başlamam edeniyle AK Parti Adıyaman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’nun kurucusu olduğu Soma’daki maden şirketi FERNAS işçilerinin yaklaşık 60 gündür devam eden eylemleriyle ilgilenmek istedim ve ufak bir soruşturma yaptım. İşçiler Soma’dan yola çıkarak Ankara’ya kadar YALINAYAK yürümüşler, sonrasında Ankara Kurtuluş Parkı’nda açlık grevine gitmişlerdi.

AK Parti'yi geren eylem! FERNAS işçilerinin yalınayak sesleri - Resim : 1

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de grup toplantısında bu konuyla ilgili konuşup meseleyi gündeme taşıyınca taraflarla görüşmeye ve meseleyi bu sütunlara taşımaya karar verdim. 

Önceki gün AK Parti TBMM Grup Başkanı Abdullah Güler işyerinde yetkili sendika olduğunu söyleyen Bağımsız Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Gökay Çakır ve dört işçi ile bir araya gelmiş, DEM Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in arabuluculuğuyla da açlık grevine ara verilmişti. İşçiler ve Sendika Başkanı Gökay Çakır Soma’ya dönmüştü. Şimdi uzlaşma toplantıları devam ediyor.

Sendika Başkanı Gökay Çakır ile telefonda uzun uzun konuştum.

Ondan önce de AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’e işçilerle sohbetinden edindiği izlenimleri, değerlendirmelerini sordum. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AK Parti'yi geren eylem! FERNAS işçilerinin yalınayak sesleri 19 Ekim 2024 | 1.014 Okunma Baltayı taşa vurdunuz Sayın Şimşek... 17 Ekim 2024 | 7.396 Okunma Ekrem mi Mansur mu! TÜSİAD’ın uzaktan desteklediği araştırmadan manidar sonuçlar 15 Ekim 2024 | 3.045 Okunma Var Sayın Cumhurbaşkanım! 12 Ekim 2024 | 3.563 Okunma Şiddeti kaynağında kurutmak; KIRIK PENCERE YÖNTEMİ 10 Ekim 2024 | 1.809 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar