KÜBRA 31 Mart seçim sonuçlarını da değiştirir mi?
Netflix’te sekiz bölümlük ilk sezonu yayınlanan KÜBRA adlı diziyi mutlaka izleyen vardır aranızda. Çok ilginç ve dikkate değer buldum. Yazar Afşin Kum’un aynı adlı romanından uyarlanan bir dizi. Gerçi...
Netflix’te sekiz bölümlük ilk sezonu yayınlanan KÜBRA adlı diziyi mutlaka izleyen vardır aranızda. Çok ilginç ve dikkate değer buldum. Yazar Afşin Kum’un aynı adlı romanından uyarlanan bir dizi. Gerçi dizinin ana aksını oluşturan telefona gelen mesajlar fikri, hayatım boyunca okuduğum ve etkilendiğim en etkili yazarlar arasında yer alan Burak Özdemir’in TANRI’NIN DOĞUM GÜNÜ adlı, İslamiyet’i ve Kur’an-ı Kerim’i anlatan, son derece şaşırtıcı eserinden “esinlenilmiş” olsa da dizinin genel gidişatı tamamen farklı yönde seyrediyor. Tanrı’nın Doğum Günü, “Tanrı”nın İslamiyet’i anlatmak için bir reklamcıya bilgisayarından mesaj göndermesiyle başlıyor. Reklamcı kendisine mesaj yollayan ve bilgisayarını adeta bloke eden “bilinmezliği” Dona olarak tanımlıyor. Dona, reklamcıyı seçmesinin sebebini “Dini anlatmak için bir reklamcıya ihtiyacım vardı” diye açıklıyor ironik biçimde ve diyaloglar başlıyor. Reklamcı, İslam ile ilgili hepinizin kafasındaki soruları birer birer soruyor. Tek kelimeyle inanılmaz. İslamiyet’i ve Kutsal kitabımızı bu sayede tanıyan, anlayıp etkilenen yüzbinlerce insanımızın olduğunu söyleyeyim size, bu yeterli. Yaklaşık 2 milyon adet satmış bir kitaptan söz ediyorum. Burak Özdemir ardından Levh-i Mahfuz adlı kallavi eserini de çıkardı. Her ikisini de bilhassa öneririm.
KÜBRA’ya dönelim. Askerlik hizmetinde teröristler tarafından gözünün önünde 10 arkadaşı şehit edilen Gökhan adlı tamirci ustasına bir gün KÜBRA adlı hesaptan “Sen farklısın” diye mesaj gelir… Olaylar böyle başlar, peş peşe “mucize”ler yaşanır. Sosyal medya hesabının adı SEMAVİ olan genç adam “Allah bana mesaj gönderiyor” der ve Türkiye’de yavaş yavaş her şey çığırından çıkmaya başlar. Sonunda anlaşılır ki KÜBRA bir şirkete bilgisayar programını satan aşırı zeki bir bilişimcinin, kendi kontrolünden de çıkan YAPAY ZEKÂSI’ndan başkası değildir. Ancak iş burada bitmez ve daha ilginç bir hal alır. Çünkü Yapay Zekâ tek başına Yapay Zekâ mıdır? Son bölüm kritik bir noktada nihayetlenir.
31 MART SEÇİMİ TEHDİT ALTINDA MI?
Yukarıda yazdıklarımın sebebini anlatayım size. FETÖ’nün örgütlenme ve kodlama sistemlerini anlatarak Emniyet İstihbarat için de bilgi kaynağı olan Yüksek Elektronik Mühendisi Ayhan Şahin’den bir mesaj aldım dün:
“Fuat Bey özellikle İstanbul ve Ankara için yine İsrail destekli FETÖ uzantılı bir seçim manipülasyonu planlanıyor. FETÖ’cü hesapların şu aralar kullandıkları ortak dilin ortak parolası ise ERDOĞAN SONRASI… Bunlar bu ortak dili bir yerden almadan geliştiremezler.”
Ayhan Şahin dün yaklaşık bir yıl önce YAPAY ZEKÂ kullanılarak dünyada seçimlerin nasıl manipüle edildiğini hatırlattı ve “FETÖ ve benzeri örgütlerin sürekli sinsi bir hazırlık içinde oldukları unutulmasın” uyarısında bulundu.