Sahte sosyal medya hesabının şikâyetiyle iddianame hazırlayan Savcı neye yol açacağını biliyor mu?
Türkiye Gazetesi Yazarı Fuat Uğur'un bugünkü (24.03.2022)''Sahte sosyal medya hesabının şikâyetiyle iddianame hazırlayan Savcı neye yol açacağını biliyor mu?'' başlıklı yazısı.
Türkiye’de, hatta belki de dünyada ilk kez, sahte kimlikli trol hesaplar savcılığa ‘Bana hakaret edildi’ diye şikâyette bulunuyorlar. Benim başıma geldi ve Savcı da sahte hesabın şikâyetini kabul etmiş.”
Olay şöyle gelişti:
Bilirsiniz, özellikle yazarların paylaşımlarının altına, çoğu FETÖ’cü ve PKK’lı olan sahte hesap tarafından yorum adı altında hakaretler yazılır. Bu tarz trol hesapların yüzde 99’u takma adlı ve kriptodur. Şikâyet ettiğimizdeyse biliriz ki ekseriyeti yurt dışındadır. Yurt içinde olanlar da genellikle bulunamaz. Çünkü hesaplarını kapatırlar ve yeniden başka sahte hesap açarlar.
Paylaşımlarıma gelen hakaretlerin ve abuk subuk yorumların sahiplerini engellerim. Bir keresinde hatırlıyorum aynı gün içinde 800 civarında sahte kimlikli trol hesabı engellemiştim. Twitter’daki geçmişime baktığımda engellediğim sahte hesapların sayısı on binleri geçmiş. Bazılarına da eğer DM’leri açıksa oradan anladıkları dilden münasip cevaplar veririm. Aşırı galiz küfürler edenleri de avukatıma gönderirim, ezkaza bulunabilirse dava açsınlar diye.
Geçtiğimiz aylarda bir paylaşımıma abuk subuk yorumlar yazan @SahteDiploma1 adlı bir sahte trol hesaba DM’sinden hak ettiği münasip bir cevabı verip engellemiştim. Aslında unutmuş gitmişim. Bunu bana hatırlatan, @SahteDiploma1 adlı fake hesabın sahibinin, kimliğini ifşa etmeyi göze alarak Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı şikâyet başvurusuydu.
Evet, sahte kimlikli hesabın sahibi olan Mehmet Aydın adlı “gerçek kişi” beni “Hakaret etti” diyerek savcılığa şikâyet etmişti.