Kiminle gezersen ona benzersin!

'Arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim', 'Kiminle gezersen ona benzersin' ya da 'Etrafındaki 5 kişi kimse, sen de o kadarsın' laflarını mutlaka duymuşsunuzdur.

Tartışmasız çok büyük bir teori ancak araştırmalar. gün geçtikçe bu söylemleri güçlendiriyor.
Örneğin, ABD'deki Northwestern Üniversitesi bilim insanlarının araştırması çok dikkatimi çekti. Beynin elektrik sinyallerinin senkronizasyonu üzerine çalışan nöroloji uzmanı Prof. Dr. Moran Cerf ve ekibi, birlikte zaman geçiren kişilerin beyin dalgalarının zamanla 'benzer' görünmeye başladığını belirledi.

Prof. Cerf, "Sadece iki hafta sonra bile aynı filmi izleyen, aynı kitapları okuyan, aynı tecrübeyi paylaşan ve sadece birbirleriyle konuşan iki kişi, dil, duygu ve bakış açısında ortak kalıplar geliştiriyorlar" diyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Türk dizileri Dubai’de çok izleniyor’ 11 Mayıs 2024 | 68 Okunma Frieze’de rekor satışlar olsa da rakamlar geçen seneden az 05 Mayıs 2024 | 29 Okunma Ülkeler, TikTok’a karşı harekete geçti 05 Mayıs 2024 | 88 Okunma UNESCO’nun koruduğu Acara Ormanlarını keşfe hazır mısınız? 04 Mayıs 2024 | 73 Okunma TikTok’ta Karagül Hanımlar ahlaki çöküşün yansıması 28 Nisan 2024 | 135 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar