Oyuncu seçmeleri mi taciz tuzağı mı?

Oyuncular Sendikası tarafından yapılan son duyuru, adeta sektördeki karanlık gerçekleri su yüzüne çıkardı: Oyuncu seçmeleri sırasında çıplaklık ve cinsel simülasyon istenemez. Evet, yanlış...

Oyuncular Sendikası tarafından yapılan son duyuru, adeta sektördeki karanlık gerçekleri su yüzüne çıkardı: Oyuncu seçmeleri sırasında çıplaklık ve cinsel simülasyon istenemez. Evet, yanlış duymadınız!
Sanat adına yapılan seçmelerin bir parçası olması beklenen yeteneğin yerine, ahlak dışı taleplerle karşı karşıya kalınan bir sistemde, bir kez daha genç oyuncu adayları risk altına sokuluyor. Bu durumun sadece Türkiye'de değil, dünya genelinde profesyonel bir yaklaşımın yokluğuna işaret ettiğini belirtmek zorundayız.
"Başarı için soyun" ya da "Rolü kapmak için sınırlarını zorla" gibi akıl dışı telkinler, oyuncu olmak isteyen gençleri, sanatın özünden uzaklaştıran ve onlara fiziksel ve ruhsal zarar veren bir anlayışın dışavurumudur. Bu taciz kültürü, hiçbir sektörde olduğu gibi, sanat dünyasında da normalleştirilemez ve kabul edilemez.
Sendika yayınladığı mesajda "Tanınmış cast direktörlerinin ve menajerlerinin adı kullanılarak yapılan audition'larda bu ve benzeri talepler olduğu sendikaya bildirilmiştir. İfşa olma kaygısıyla durumu sendikamıza bildirmekten imtina eden tüm meslektaşlarımıza da güvence veriyoruz" dedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Oyuncu seçmeleri mi taciz tuzağı mı? 20 Ekim 2024 | 375 Okunma Sonbahar masalı Viyana’nın renkli sokaklarında bir yolculuk 20 Ekim 2024 | 43 Okunma Pandalar neden sürekli geri gönderiliyor? 19 Ekim 2024 | 64 Okunma Trump’ın dersleri ve başarıya giden yol 13 Ekim 2024 | 54 Okunma En iyi versiyonuma ulaşmaya çalışıyorum 13 Ekim 2024 | 53 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar