Türkiye’de dansa gereken önem verilmiyor
Dünyanın sayılı dans toplulukları arasında yer alan Anadolu Ateşi, 16'ncı yılında yanmaya devam ediyor. Anadolu Ateşi genel sanat yönetmeni Mustafa Erdoğan'la Mall of İstanbul'da açtığı yeni okulu Moi...
Dünyanın sayılı dans toplulukları arasında yer alan Anadolu Ateşi, 16'ncı yılında yanmaya devam ediyor. Anadolu Ateşi genel sanat yönetmeni Mustafa Erdoğan'la Mall of İstanbul'da açtığı yeni okulu Moi Sahne'de bir araya geldik. Erdoğan, 16 yılda dans topluluğunda neler değiştiğinden ve çok yakında Beşiktaş Jimnastik Kulübü'yle çok özel bir projeye imza atacaklarından bahsetti...
Öncelikle 16'ncı yılınız kutlu olsun. Dans topluluğunuzda ilk günden bu yana neler değişti?
Anadolu Ateşi, dünyanın en büyük dans topluluklarından biri oldu.
98 ülkede 5000'e yakın gösteri yaparak 47 milyon seyirciye ulaştı. Bu sene daha çok Latin Amerika'da yer alacağız. Şili'den yeni geldik. Kolombiya ve Arjantin var sırada. O bölgelerde rüzgar estireceğiz. Beşiktaş Jimnastik Kulübü'yle sürpriz bir projemiz var.
Anadolu Ateşi'nin bu kadar başarılı olmasının sebebini neye bağlıyorsunuz?
Bu topluluk gücünü kendi kültüründen alıyor. Bir kere, özgüvenli bir proje.
Kendi kültürünü modern bir yorumla dünyaya taşıdığı için sevildi. Disiplinli çalışma biçiminden taviz vermediği için farklı ve renkli olduğu için başarılı bulundu.
Sizin için sert bir hoca diyorlar..
Dans, bir disiplin sanatıdır. Dansçının hata yapma şansı yoktur biri hata yaparsa diğer 99 kişiyi etkiler. Bu sebeple çok çalışıyoruz ilk dönemde daha serttim.