Katılım sigortalarının kapsamı genişliyor

Ortak risk paylaşımı ile dayanışma esasına dayanan katılım (tekafül) sigortacılığı hayatın her alanını kapsamına alıyor. Hazine Müsteşarlığı katılım...

Ortak risk paylaşımı ile dayanışma esasına dayanan katılım (tekafül) sigortacılığı hayatın her alanını kapsamına alıyor.

Hazine Müsteşarlığı katılım sigortacılığında da düzenleme hazırlıklarına başladı. Uluslararası arenada 2017 yılının en iyi yeni tekafül şirketi seçilen Katılım Emeklilik'in Genel Müdürü Ayhan Sincek, tekafülün ve sigorta ürünlerinin Türkiye'de gelişimi ile ilgili olarak “Dünya çapında tekafül alanında prim üretimi 20 milyar doları buluyor. Türkiye'de ise bu alanda çok büyük bir potansiyel olduğunu son dönemde görüyoruz. Katılım Emeklilik olarak kısa sürede 180 binin üzerinden sigorta poliçesi ürettik. Ayrıca yine BES kapsamında gerçekleştirilen Otomatik Katılım girişlerinde faizsiz fonların yüzde 66 oranında tercih edilmesinden faizsiz sisteme olan ilgiyi basitçe anlamak mümkün. Türkiye'de katılım sigortacılığının derinleşeceği ve sigorta piyasasını çeşitlendireceğini görüyoruz” dedi. 

Sincek, ayrıca günümüzde artık bir ihtiyaç haline gelmeye başlayan Kritik Hastalıklar Sigortası'ndan bahsetti. “Her yıl dünyada 20 milyon kişi kalp krizi geçiriyor. İnsanların üçte biri yaşamları boyunca en az bir kez kalp krizi geçiriyor. Kalp krizi en sık görülen ölüm nedeni. Onu da kanser takip ediyor. Kanser, türüne, teşhis ve tedavisine bağlı olarak değişse de artık ortalama % 40 oranında hayatta kalma oranına sahip bir hastalık. Ancak maddi olduğu kadar manevi olarak da zor bir süreç. Katılım sigortacılığı kapsamında sunduğumuz bir ürünümüz de Kritik Hastalıklar Sigortası. Bu sigorta sayesinden kalp krizi, kanser veya hastalık sonucu inme durumlarında alacağınız toplu para ile ister tedavi masraflarınızı, ister diğer giderlerinizi karşılayın.” dedi.

***

Sigorta sektöründe olumlu gelişmeler yaşansa da ne yazık ki ülkemizde sigorta bilinci tam olarak istenilen düzeye gelemedi.

Türkiye'nin kişi başına düşen prim üretimi büyüklüğü dünya ortalamasının çok altında.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En Yüksek Kasım Ayı İhracatına Ulaşıldı 15 Aralık 2018 | 3.611 Okunma Küresel büyüme 2019’da ivme kaybedecek 14 Aralık 2018 | 4.204 Okunma 1 yıldan uzun TL mevduatında vergi oranı yüzde 0 02 Eylül 2018 | 4.202 Okunma Dijital Yatırım Kararı için Öneriler 01 Eylül 2018 | 336 Okunma Karşılıksız Çek Düzenlemenin Cezai Yaptırımları 31 Ağustos 2018 | 3.902 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar