Tatildeyken evimizi güvende tutalım

Ramazan Bayramı’na yaklaşırken, okulların da kapanmasıyla birlikte tatil planları yapılmaya başlandı. Tüm yıl çalışıp tatili hak eden herkes evlerini kilitleyip farklı rotalara doğru yola...

Ramazan Bayramı’na yaklaşırken, okulların da kapanmasıyla birlikte tatil planları yapılmaya başlandı. Tüm yıl çalışıp tatili hak eden herkes evlerini kilitleyip farklı rotalara doğru yola çıkmayı planlıyor. Yapılan araştırmalar ise tatilcilerin %81’inin tatile çıktıklarında evlerinin güvenliğinden endişe ettiğini ve akıllarının evde kaldığını gösteriyor.

Evin güvenliğini sağlamak için genellikle başvurduğumuz yöntemler çift kilitli kapılar, demir parmaklıklar, panjurlar ya da sürgülerdir. Ancak bu tedbirler özellikle hırsızlar için siz tatildeyken yeterince caydırıcı olamayabiliyor.

Tatildeyken evinizin güvenliği konusunda kaygılanmamanız için aşağıdaki önlemlere ek olarak evinizde elektronik güvenlik sisteminin bulunması da hırsızları uzakta tutabilir ve evinizin güvenliğini bu sistemler sayesinde sağlayabilirsiniz. Pronet Pazarlama ve İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ediz Habip ise tatil hazırlığı yaparken valizinizde ne olduğundan çok, tatile gittiğinizde geride bıraktıklarınız daha önemli diyerek, evden ayrılmadan önce alınacak bazı güvenlik tedbirlerini paylaştı.

*Perdeleri kapalı, ışığı açık bırakmayın: Uzun süre kapalı kalan perdeler, perdelerin dilini okumada uzmanlaşmış kişilerin kulaklarına ‘’içeride günlerdir kimse yok’’ cümlesini fısıldar. Tatile çıkarken odalardan birinin ışığını açık bırakmak pek de mantıklı bir davranış olmayacaktır. Çünkü belli bir süre sonra o ışık sizin aslında evde olmadığınızın bir göstergesi haline gelecektir.

*Kontrollerinizi tam yapın: Evden çıkmadan önce tüm camların kapalı, kapılarınsa kilitli olduğundan emin olun. Yaşadığınız yer müstakil bir ev veya apartman giriş katı ise pencerelere parmaklık taktırarak tedbir alabilirsiniz. Eğer alarm sisteminiz varsa, onu kurmadan evden çıkmayın.

*Değerli eşyalarınız kasada güvende: Eğer evde mücevher ya da para saklıyorsanız mutlaka mücevherlerinizi bir banka kasasına bırakın.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En Yüksek Kasım Ayı İhracatına Ulaşıldı 15 Aralık 2018 | 3.611 Okunma Küresel büyüme 2019’da ivme kaybedecek 14 Aralık 2018 | 4.204 Okunma 1 yıldan uzun TL mevduatında vergi oranı yüzde 0 02 Eylül 2018 | 4.204 Okunma Dijital Yatırım Kararı için Öneriler 01 Eylül 2018 | 336 Okunma Karşılıksız Çek Düzenlemenin Cezai Yaptırımları 31 Ağustos 2018 | 3.903 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar