Uçak, İHA yaptık, ama fuarlarını beceremiyoruz

İstanbul’da fuar veya herhangi bir organizasyonu yapmak zordur. “Dünyanın önde gelen büyük, kalabalık şehirlerinden birisi” gibi bahanelerin arkasına da saklanılabilir. Fakat şunu itiraf etmeliyiz ki, İstanbul’a...

İstanbul’da fuar veya herhangi bir organizasyonu yapmak zordur. “Dünyanın önde gelen büyük, kalabalık şehirlerinden birisi” gibi bahanelerin arkasına da saklanılabilir. Fakat şunu itiraf etmeliyiz ki, İstanbul’a yakışır, dört başı mamur bir fuar alanımız yok. Mevcutlarda ise işletmecilik çok sorunlu. Bunun acısını yurtdışında önemli bir organizasyonu Türkiye’ye getirmek için çok çaba sarf eden yakın bir tanıdığımdan öğrenmiştim. Girişiminde başarılı olmasına rağmen, istenilen evsaflarda fuar alanı ve konferans salonları olmaması sebebiyle organizasyon İstanbul’a gelememişti.

Şimdi dün yapılan 13. IDEF Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’na bu gözle bir bakalım. Öncelikle imkânı olanların mutlaka gidip görmesi gereken bir fuar. Türkiye’nin geldiği nokta itibarıyla insanımızı, gençlerimizi şevklendirecek, geleceği daha ümitle bakmalarını sağlayacak çok sayıda Türk tasarımı ve yapımı teknoloji ürün sergileniyor. Fakat fuarı yapan Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV) bu işin altından kalkmakta zorlanıyor. Gelecek fuarların mutlaka profesyonel ellerde ve daha doğru bir mekânda yapılması şart. Uçaklar, hava aygıtları uçamıyor, deniz araçları yüzemiyorsa, böyle bir fuar eksiktir.

Defalarca yazdığım üzere Atatürk Havalimanı’nın bulunduğu alan, denize yakın olması, pistlerinin bulunması, demiryolu hattının yakınından geçmesi sebebiyle iyi bir düzenlemeyle ideal bir fuar alanı olarak düzenlenebilir. Böylece ürettiğimiz her türlü ürünü daha iyi sergileyebileceğimiz gibi IDEF’i de Türkiye sınırlarına hapsetmekten kurtarabiliriz.

Dün IDEF’e gidenler, araçla yaklaşmada, otoparkta, önceden online kayıt yaptırılmasına rağmen giriş için kayıt işlemlerinde sorunlar yaşadı. Yurtdışında bunun çok daha büyüğü organizasyonlarda bile böylesine basit sorunlar karmaşaya dönüştürülmüyor. Kamu mantığıyla organizasyon yapmaktan mutlak surette uzaklaşmalıyız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enerjide memnuniyet nereye kadar çıkar? 31 Mayıs 2017 | 157 Okunma Fiber altyapı tartışması ne oldu? 30 Mayıs 2017 | 271 Okunma TÜSİAD sessiz kaldı TOBB sahip çıktı 25 Mayıs 2017 | 231 Okunma Mesajlar ‘domates’ üzerinden... 24 Mayıs 2017 | 115 Okunma Savunma sanayiinde üretim modeli değişiyor! 23 Mayıs 2017 | 347 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar