Enerji, tempo, baskı ve kalite

Üç resmi maç, üç galibiyet atılan toplam gol 11... Beşiktaş, yeni bir teknik adam ve yeni transferlerle girdiği sezonda net bir şekilde ligin en hazır ve enerjisi yüksek takımı.

Dün Antalyaspor karşısında yarım dakika dolmadan adeta maça 1-0 yenik başlayan siyah beyazlılar çok çabuk reaksiyon gösterdi ve kurduğu yoğun baskıyla Antalyaspor’u ceza sahasına hapsetti. Gabriel Paulista, savunmanın lideri ve takımı öne çıkartıp alan daraltarak Beşiktaş’ın alan daraltan baskısının lideri. Siyah beyazlı ekibin Al-Musrati, Gedson Fernandes ve Rafa Silva’dan oluşan orta sahası çok dinamik ve deyim yerindeyse kıpır kıpır. Bu üç oyuncu top rakipteyken nitelikli baskı yapabiliyorlar, top kendilerindeyken de teknik kaliteleriyle Beşiktaş’ı üstün kılıyorlar.

RAFA SiLVA HER ŞEYi YAPIYOR

Rafa Silva, herşeyi yapan, adam eksilten, asist özelliği olan, sürekli gol bölgesine sızan ve müthiş dribblingleriyle adeta vites değiştiren çok özel bir oyuncu. İmmobile’nin golcülüğü zaten belgeli ve İtalyan santrfor, görünen o ki bu kimliği ve tek vuruşlarıyla daha çok gol atacak. Beşiktaş’ın ilk iç saha maçında Van Bronckhorst’un seçeceği oyunu merak ediyorduk ve gördük ki Hollandalı teknik adam, Beşiktaş’ın DNA’sına uygun agresif, tempolu ve ofansif bir mantaliteyi sahaya yansıttı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Beşiktaş değişiklikler ile geriye gitti 16 Eylül 2024 | 271 Okunma Galatasaray çok rahat farka koştu 15 Eylül 2024 | 127 Okunma Yorgun Kartal rahat kazandı 02 Eylül 2024 | 2.044 Okunma Harika Beşiktaş ezdi geçti 30 Ağustos 2024 | 1.450 Okunma Turu alıp gelebilirdi 23 Ağustos 2024 | 332 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar