İklim krizi
Uzun yıllar boyunca tropikal bölgelerde, Pasifik ve Atlantik kıyısındaki şehirlerde oluşan hortum ve kasırgalar televizyonlardan izleniyor ve hayli uzak konular gibi geliyordu. İklim kriziyle ortaya çıkan yeni durum...
Uzun yıllar boyunca tropikal bölgelerde, Pasifik ve Atlantik kıyısındaki şehirlerde oluşan hortum ve kasırgalar televizyonlardan izleniyor ve hayli uzak konular gibi geliyordu. İklim kriziyle ortaya çıkan yeni durum, yeryüzünün her yerinde olağan dışı hadiselerin yaşanmasına neden oluyor. Ormanlar yanıyor, göller kuruyor, buzullar eriyor, okyanuslar kirleniyor, denizler yükseliyor.
Türkiye bu değişimden en kötü etkilenen ülkeler arasında. Ülkemizin çok önemli bir kısmı vahim seviyede kuraklık yaşıyor. Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, geçtiğimiz haftalarda POSTA Gazetesi’nin YouTube kanalı için gerçekleştirdiğimiz sohbette Türkiye’nin su stresi yaşayan bir ülke olduğunun altını çizmişti. Bu ifade her bir damla suyun çok kıymetli olduğu anlamına geliyor.
Reuters haber ajansı Tuz Gölü’nden ölmüş flamingoların fotoğraflarını paylaştı. Ülkemizin en büyük su havzalarından biri olan Tuz Gölü, iklim değişikliğinden çok etkilendi. Kuraklık, kirlilik ve yanlış tarım uygulamalarının etkisi her geçen gün kendisini daha fazla hissettiriyor. Türkiye’nin nüfusuyla birlikte gıdaya ihtiyaç da artıyor. Markete ve manava gelen her ürün için su gerekiyor.
Seller Almanya’yı bu hale getirdi.
PEKİ NE YAPMALIYIZ?