Alerjik çocuğunuza etiket okumayı öğretin
Anne veya baba alerjik bir hastalık taşıyorsa, çocuklarının alerjik olma ihtimali de o kadar artıyor. Alerjik çocuğunuza öncelikle etiket okumayı öğretin Alerji, en genel tanımıyla, bağışıklık...
Anne veya baba alerjik bir hastalık taşıyorsa, çocuklarının alerjik olma ihtimali de o kadar artıyor. Alerjik çocuğunuza öncelikle etiket okumayı öğretin
Alerji, en genel tanımıyla, bağışıklık sisteminin kendisinden olmayan şeylere karşı gösterdiği aşırı tepkidir. Bu yabancılar; gıda maddeleri, ilaçlar, hayvanlar olabileceği gibi toz, polen, nem ve benzer dış koşullar da olabilir.
Alerjinin gelişmesine sebep olan şeye göre değişen belirtileri vardır. Bazıları oldukça sinsi ilerler. Kimileri bebeklikten belirti vermeye başlarken, kimi alerjiler, ileri yaşlarda ortaya çıkar. Neticede alerjinin her tipi kişinin yaşam kalitesini düşüren tepkiler verir.
Alerjinin tanımında dikkat edilmesi gereken iki önemli nokta var. Tanımı yaparken bağışıklık sisteminin tanımadığı şeyler dedik. Yani bedenin yapıtaşında var olmayan, bir şekilde dışarıdan alınan şeyler alerjen olabilir. Bedenimiz kendisi için alerjen şeylerle karşılaştığında doğası gereği kendini ondan korumaya çalışır. Kendini korumaya çalışan beden, tehlikeyi sahibine hissettirmek için normalden farklı tepkiler vermeye başlar. Bu tepkilerin cins ve şiddeti kişiden kişiye farklılık gösterir. Ancak genel alerji belirtileri; kaşıntı, hırıltı, nefes alamama (örneğin toz alerjisi olan bir kişi tozlu bir ortama girdiğinde burun etleri kendiliğinden şişerek nefes almayı zorlaştırır), cilt üzerinde şişlik ya da farklı doku oluşumu olarak sayılabilir.
BEBEĞİNİZDE OLABİLİR