Şişkinlik mi göbek mi?
Şişkinlik oluşumunun sebebi, yediklerinizin miktarı değil cinsidir. Bu durumdan şikayeti olanlar sodyum, nişasta ve tatlandırıcıdan uzak durmalı Özellikle kadınların en sık şikayet ettiği şeylerden biri de...
Şişkinlik oluşumunun sebebi, yediklerinizin miktarı değil cinsidir. Bu durumdan şikayeti olanlar sodyum, nişasta ve tatlandırıcıdan uzak durmalı
Özellikle kadınların en sık şikayet ettiği şeylerden biri de günün ilerleyen saatlerinde ortaya çıkan lokal şişkinliklerdir. Birçoğumuz göbek bölgesinde beliren bu gibi şişkinliklerin yediklerimizle doğru orantılı olduğunu düşünürüz. Oysa yediklerinizin miktarının şişkinliğiniz üzerinde bir etkisi yoktur!
Öncelikle iki basit soruyu cevaplayarak işe başlayalım:
Sabah rahatlıkla giyebildiğiniz kıyafetlerinizin, akşama doğru sizi sıkmaya başladığı oluyor mu?
Sabahları kıyafetlerinizi giyerken sizi sıktığını ve eskisi kadar rahat olmadıklarını düşünüyor musunuz?
Eğer ikinci sorunun cevabı 'Evet' ise, üzgünüm ama kilo almışsınız! İlk soruya 'Evet', ikinci soruya 'Hayır' dediyseniz, gün içinde yaptıklarınız şişkinliğe sebep oluyor demektir. Birçok kişinin başına gelen bu durumun farklı sebepleri olabilir ancak bilinen en önemli sebebi, yeme alışkanlıklarınızdır.
KADIN KALIN BAĞIRSAĞI DAHA UZUN
Şişkinlik, karın ve bağırsak bölgesinde biriken gaz sebebiyle ortaya çıkar. Bağırsaklarda biriken gazın büyük kısmı, kalın bağırsakta toplanır. Gün boyu oluşan gaz, açısal yapısı sebebiyle kalın bağırsakta toplanarak, sabah rahatlıkla giyebildiğimiz kıyafetlerimizin akşam saatlerinde bizi sıkmaya başlamasına sebep olur. Bazılarında bu durum hafif şiddette yaşanırken, kimilerinde iki bedene kadar fark yaşanabilir. Kadınların kalın bağırsağı, erkeklere oranla yaklaşık 10 cm. daha uzundur.
Gaz, öncelikle mide de oluşmaya başlar. Ardından bağırsaklara doğru yol alır ve bir gün önce yediklerimizle beslenen bağırsak bakterilerinin ortaya çıkardığı gazla birlikte birikmeye başlayarak, şişkinlik oluşmasına sebep olur. Şişkinlik oluşumunun sebebi, yediklerinizin miktarı değil cinsidir.