Susuz kalan vücut beyni olumsuz etkiliyor
Vücut fazla ısıyı serbest bırakırken aynı zamanda verdiğimiz nefesle ve ter yoluyla sıvıyı da dışarı atar. Sıcak bir ortamda, sürekli vücut ısısını serbest bırakma işlemi...
Vücut fazla ısıyı serbest bırakırken aynı zamanda verdiğimiz nefesle ve ter yoluyla sıvıyı da dışarı atar. Sıcak bir ortamda, sürekli vücut ısısını serbest bırakma işlemi, vücudun susuz kalmasına neden olabilir. Öte yandan ileri yaşlarda zaten vücut susuz kalmaya eğilimli haldedir.
Yaş ilerledikçe vücudun savunması da giderek düşer. Bu, vücudu hastalıklara daha yatkın, dış faktörlerden daha fazla etkilenir hale getirir. Bu nedenle yaz sıcakları başlamadan önce özellikle yaşlılar için riskli olabilecek durumlara değinmek istiyorum.
Geçtiğimiz yıl yayınlanan bir araştırmaya göre; küresel ısınmanın bir sonucu olarak her geçen yıl yazlar daha uzun ve daha sıcak oluyor. Bilim insanları son 60 yılda sonbahar, kış ve ilkbaharın kısaldığını ve yazların neredeyse 20 gün kadar arttığını buldu. Bu durumun yol açtığı endişelerden biri yaşlılar için ısıya bağlı olarak ortaya çıkan sağlık sorunlarıdır.
SICAK ÇARPMASI ÖLÜME NEDEN OLABİLİR!
Vücudun işlevsellik yeteneği vücut iç sıcaklığının korunmasına dayanır. Sıcak bir ortamda vücut sıcaklığı yükselmeye başlar. Vücut terleyerek ısıyı serbest bırakır ve kanı vücudun çekirdeğinden ısının vücuttan...