15 Temmuz’un yıldönümünde FETÖ’deki büyük kavga

BİR süredir FETÖ içindeki kavga, elebaşının kandırılarak, Pensilvanya’daki çiftlikten çıkarılması herkesin malumu.

Peki Türkiye’de etkisini yitiren ama ABD ve Avrupa’da rahat rahat yaşayan terör örgütünün içindeki kavganın nedenleri neler?

ABD’DEKİ OKULLARDAN TERÖR ÖRGÜTÜNE AKAN PARA

- FETÖ elebaşının sağlık durumu ağırlaşıyor. Böbrek, şeker gibi hastalıkların yanında demans hızla ilerliyor. Edinilen bilgilere göre elebaşı Fethullah Gülen’e yanındakiler sürekli çocukluk anılarını anlattırıyorlar.

- Örgüt birden fazla parçaya bölünmüş durumda. Nedeni ise aslında parayı kimin yöneteceği ve batıdaki atamaları kimin yapacağı...

- Para deyip geçmeyin, maddi kaynakları büyük. Sadece ABD’deki charter okullarından yıllık 200-250 milyon dolarlık para akışı var.

- Bu para ile de bitmiyor. Ayrıca mülkleri, dükkanları yani taşınmaz malları var.

- Türkiye’den bir para akışı yok. Türkiye’den yeni eleman da devşiremiyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Pençe-Kilit, Suriye ve terörle mücadele bölgelerinde kılıç çekenler olacak 03 Eylül 2024 | 833 Okunma Dijital bağımlılıkla mücadelenin yol haritası 01 Eylül 2024 | 117 Okunma Hürriyet Yüksekova’da Harekât Merkezi’ndeydi... Bakan Güler: Suriye ile çözülmeyecek bir sorun yok 31 Ağustos 2024 | 145 Okunma Suriye düğümünde yol haritası arayışı 27 Ağustos 2024 | 624 Okunma Bir durun artık 26 Ağustos 2024 | 609 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar