Gazze’de ateşkes planının perde arkası ve şifreleri

İsrail, başta ABD olmak üzere Batı’dan aldığı destekle Gazze’yi yerle bir etti.

Dünyanın gözü önünde haftalardır katliam yaşanıyor. Protestolar karşısında zaman zaman sözde uyarılarda bulunan ABD, bir eliyle gözlerini kapatarak katliama seyirci kaldı. Sonra da bir anda sanki göz yuman kendisi değilmiş gibi üç aşamalı ateşkes planını açıkladı.

İki tarafın da bu planı kabul etmesini istedi. Üstelik Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde Rusya’nın verdiği çekimser oyu saymazsak, 14 kabul oyu çıkmasını da sağladı. HAMAS’ın bu plana yanıtı uluslararası basına yansıdı. Örgütün üst düzey bir yetkilisi BBC’ye yaptığı açıklamada, İsrail’in kalıcı ateşkese bağlılığını talep ettiklerini yineledi. HAMAS açıklamasında müttefikleri Filistin İslami Cihad Hareketi ile bir anlaşmaya varmak için hazır olduklarını belirtti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Pençe-Kilit, Suriye ve terörle mücadele bölgelerinde kılıç çekenler olacak 03 Eylül 2024 | 833 Okunma Dijital bağımlılıkla mücadelenin yol haritası 01 Eylül 2024 | 117 Okunma Hürriyet Yüksekova’da Harekât Merkezi’ndeydi... Bakan Güler: Suriye ile çözülmeyecek bir sorun yok 31 Ağustos 2024 | 145 Okunma Suriye düğümünde yol haritası arayışı 27 Ağustos 2024 | 624 Okunma Bir durun artık 26 Ağustos 2024 | 609 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar