Discord ve ebeveynler

Son haftalarda şahit olduğumuz üzücü olayların ruhumuzu kararttığı, bizi hüzne ve endişeye sevk ettiği ortada. Maruz kaldığımız haberlerdeki şiddet ve istismarın büyüklüğü...

Son haftalarda şahit olduğumuz üzücü olayların ruhumuzu kararttığı, bizi hüzne ve endişeye sevk ettiği ortada.
Maruz kaldığımız haberlerdeki şiddet ve istismarın büyüklüğü karşısında ebeveynlerin kendilerinden önce çocukları için korktuğunu söylemek için kâhin olmaya gerek yok.
Bu olaylara bir de Discord adlı uygulamada yaşanan rezillikler eklenince yapılan operasyonlarla paralel olarak siteye erişim engeli geldi.
Discord temel olarak oyun oynayanlar için planlanmış bir anlık mesajlaşma ve dijital dağıtım platformu.
Yapılan son araştırmalara göre tüm dünyada internet üzerinden siyasi gündemi aktaran platformlar arasında ikinci sırada.
Türkiye'de ebeveynlerin çoğunlukla, "Bizim çocuk oynadığı bilgisayar oyunu hakkında bilgi ediniyor. Biraz da içine kapanık olduğu için orada yaşıtları ile sohbet ediyor" düşüncesiyle olumsuz görüşlere sahip olmadığı bir platformdu.
En azından son rezillikler tamamen ortaya çıkmadan önce.
Aslında daha önce Discord benzeri oluşumların gençleri ve hatta...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Discord ve ebeveynler 11 Ekim 2024 | 213 Okunma Ambargo böyle kaldırılır 09 Ekim 2024 | 1.902 Okunma 7 Ekim’de başlamadı 08 Ekim 2024 | 1.150 Okunma Esas gündem 04 Ekim 2024 | 1.187 Okunma İsrail, Türkiye’ye saldıracak mı? 02 Ekim 2024 | 946 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar