Millî Maarif Modeline sahip çıkmak gerekir

Yeni eğitim dönemi başladı. Çocuklarımız, göz aydınlıklarımız, geleceğe dair ümitlerimiz için bu sene daha farklı, daha özgün, daha özden geçecek. "Türkiye Yüzyılı Maarif...

Yeni eğitim dönemi başladı. Çocuklarımız, göz aydınlıklarımız, geleceğe dair ümitlerimiz için bu sene daha farklı, daha özgün, daha özden geçecek.
"Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" bu yıl faaliyete geçecek. Her model gibi eksikleri veya kusurları elbette olabilir. Ancak neticede "Geldiği medeniyetin özelliklerini taşıyan, aklıselim, kalbiselim ve zevkiselim gençler yetiştirme hedefi"nde olan bir sistemden bahsediyoruz. Sadece bu hedef bile içimizi kıpır kıpır etmeli, yaşam sevincimizi yükseltmeli diye düşünüyorum.
Dahası ben bu satırları yazarken okullarımız Tunceli Ovacık'ta şehit olan 4 kahraman askerimiz için saygı duruşuyla başlayacak. Şehitlere saygı duruşu ile sınıflara girecek yavrularımız ilk ders olarak "Çanakkale'den Gazze'ye Vatan Savunması"nı işleyerek başlayacak.
Yusuf Tekin'in Milli Eğitim Bakanlığında getirdiği ikinci büyük devrim, öğrenci merkezli olmakla öğrenciyi şımartmak arasında keskin bir ayrım getirmesi. Devamsızlık, sınıfta kalma, öğrencilerin meslek edinmesi gibi önemli değişiklikler bazı yavrularımızın üzerine sinen ateleti de söküp atacak.
Bu heyecan verici gelişmelerin mimarı olan Yusuf Tekin'in istifa etmesini isteyenler geçenlerde...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uluslararası mafya düzeni 18 Eylül 2024 | 170 Okunma O SİHA raporu.. 17 Eylül 2024 | 333 Okunma Dursun bu hayâsızca akın! 13 Eylül 2024 | 141 Okunma Bir Ayşenur geçti.. 11 Eylül 2024 | 246 Okunma Millî Maarif Modeline sahip çıkmak gerekir 10 Eylül 2024 | 165 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar