O SİHA raporu..

Türkiye'nin gelişimini anlamak için sıklıkla başvurulan bir yöntem vardır: Yurt dışından nasıl göründüğümüze bakmak... Örnek olarak, Türkiye'de tedavi olan bir İngilizin anıları...

Türkiye'nin gelişimini anlamak için sıklıkla başvurulan bir yöntem vardır: Yurt dışından nasıl göründüğümüze bakmak... Örnek olarak, Türkiye'de tedavi olan bir İngilizin anıları bize sağlık sistemimizin nasıl harika işlediğini gösterir. Ya da İstanbul Havalimanı'nı kullanan yabancı bir aktörün hayranlık ifadeleri bize nasıl iyi bir havalimanına sahip olduğumuzu idrak ettirir.
Hafta sonu benzer bir haber gündemimize düştü. ABD'li "düşünce kuruluşu" Yeni Amerikan Güvenliği Merkezi'nin (CNAS) son raporu, Türkiye'nin dünyanın en büyük askeri hava aracı tedarikçisi olduğunu ilan etti. Bu rapor, Türkiye'nin Libya, Karabağ ve Ukrayna'da SİHA'lar ile sağladığı başarının onu küresel liderliğe yükselttiğini, ABD ve İsrail'in artık pazarda eski karşılığının okunmadığını anlatıyor.
Rapor aslında bizim bilmediğimiz bir bilgiyi vermiyor. Türkiye'nin SİHA sektöründe dünya çapında başarılı olduğunu biz zaten biliyoruz. Afrika ülkelerinin Fransa'yı kovmasından, NATO üyesi ülkelerin Türkiye'nin kapısını aşındırmasına pek çok olayda SİHA'larımızın anahtar rol oynadığını biliyorduk.
Peki bu raporun hiç mi önemi yok? Bu rapor oldukça önemli çünkü raporu hazırlayan "düşünce kuruluşu"...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uluslararası mafya düzeni 18 Eylül 2024 | 188 Okunma O SİHA raporu.. 17 Eylül 2024 | 333 Okunma Dursun bu hayâsızca akın! 13 Eylül 2024 | 141 Okunma Bir Ayşenur geçti.. 11 Eylül 2024 | 246 Okunma Millî Maarif Modeline sahip çıkmak gerekir 10 Eylül 2024 | 165 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar