‘Türkiye, yeri doldurulamaz bir aktör’

NATO'nun 75. kuruluş yıldönümünde, "kurucu baba" ABD'nin başkenti Washington'da gerçekleşen NATO liderler zirvesindeyiz. Türkiye saatiyle salı akşamı ABD'ye ulaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk temasını Avrupa...

NATO'nun 75. kuruluş yıldönümünde, "kurucu baba" ABD'nin başkenti Washington'da gerçekleşen NATO liderler zirvesindeyiz.
Türkiye saatiyle salı akşamı ABD'ye ulaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk temasını Avrupa Birliği Dönem Başkanı Macaristan'ın Başbakanı Viktor Orban ile görüştü. Yaklaşık 14 yıldır ülkesini yöneten Orban, hem Avrupa Birliği hem de küreselci elitlerin hazzetmediği bir isim.
Öte yandan ülkesinin yüzünü tekrar Türk dünyasına döndüren ve bu çabada Türkiye'nin desteğini de dillendirmekten geri durmayan bir isim. Hatta geçtiğimiz günlerde Şuşa'da katıldığı Türk Devletleri Teşkilatı toplantısı sonrası AB'den gelen tepkilere, "Nerede yemek yiyeceğimize veya kiminle buluşacağımıza karar vermek için sizden izin istemiyoruz" diyerek tepki göstermişti.
Bu dönem Avrupa Birliği Dönem Başkanlığı'nı da devralan Orban, Başkan Erdoğan ile görüşmesinde Türkiye'nin birliğe tam üyeliğine desteğini yineledi.
Resmi hesabından yaptığı açıklamada Orban, Türkiye'nin Rusya-Ukrayna savaşında yeri...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP Kurultayı yaklaşırken... 06 Eylül 2024 | 108 Okunma Türkiye’den BRICS açılımı 04 Eylül 2024 | 1.220 Okunma Neo-nazilerin eyalet zaferi 03 Eylül 2024 | 226 Okunma Telegram’ın kurucusu neden gözaltına alındı? 30 Ağustos 2024 | 82 Okunma Dünya savaşı eşiğinde... 28 Ağustos 2024 | 1.424 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar