Ve Biden çekildi

ABD Başkanı Joe Biden, yayınladığı mesaj ile başkan adaylığından çekildiğini açıkladı. Biden'ın başkan olduğu ilk andan itibaren görevden çekilip yerini yardımcısı Kamala...

ABD Başkanı Joe Biden, yayınladığı mesaj ile başkan adaylığından çekildiğini açıkladı. Biden'ın başkan olduğu ilk andan itibaren görevden çekilip yerini yardımcısı Kamala Harris'e devredeceği konuşuluyordu. Biden koltuğa oturduğu 2020 yılından bu yana görevde kalarak Kamala'nın hevesini kursağında bırakmıştı.
Bu dört yılda ABD'nin başkanlığına Joe Biden kadar yakışan bir isim olmadı. Boşlukla selamlaşması, konuşurken uyuması, sapkınlıkları desteklemesi, oğlunun skandalarını örtbas etmeye çalışması, uluslararası krizlerde yaptığı komik açıklamalar ile ABD'nin tam hak ettiği başkan Joe Biden'dı.
Daha aday adaylığı döneminde New York Times'ın karşısına çıktığında "Recep Tayyip Erdoğan'ı devirmek için muhalif liderleri açıkça destekleyeceğini" söyleyen Biden, başkanlık döneminin son dönemlerinde Erdoğan'ı deviremeyeceğini anlamıştı.
Başkanlık adaylığı sürecinde partisindeki diğer adayları da geride bırakmıştı. Trump'la yaptığı ilk başkanlık tartışmasında rezil olunca 2020 seçimlerinde onu destekleyen uluslararası medya şirketleri ve partisinin elitleri tarafından çekilme baskısı gördü.
Joe Biden...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP Kurultayı yaklaşırken... 06 Eylül 2024 | 108 Okunma Türkiye’den BRICS açılımı 04 Eylül 2024 | 1.220 Okunma Neo-nazilerin eyalet zaferi 03 Eylül 2024 | 226 Okunma Telegram’ın kurucusu neden gözaltına alındı? 30 Ağustos 2024 | 82 Okunma Dünya savaşı eşiğinde... 28 Ağustos 2024 | 1.424 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar