Bugünkü dünyada şiire yer yok mu?

Edebiyat dünyasında ve aydınlar muhitinde bir zamanlar ikide bir gündeme gelen “Roman öldü mü?”, “Gelecekte şiir olacak mı?” türünden sorulara çoktandır rastlamıyorum. Ne dergi kapağı ne...

Edebiyat dünyasında ve aydınlar muhitinde bir zamanlar ikide bir gündeme gelen “Roman öldü mü?”, “Gelecekte şiir olacak mı?” türünden sorulara çoktandır rastlamıyorum. Ne dergi kapağı ne soruşturma dosyası görüyorum bu konularla ilgili.

Oysa mesele yerli yerinde duruyor: örneğin 19 ve 20. yüzyıllarda olduğu ölçüde etkili romanlar yazılmıyor artık. Aynı problem şiir başta olmak üzere diğer sanat dalları için de geçerli.

Sanat düşünceye öncülük etme, kitleleri coşturma, kamuoyuna yön verme ve hatta toplumun estetik standartlarını değiştirme gücüne sahip görünmüyor artık.

Yoksa bize mi öyle geliyor? Sanat türlerinin zaman içinde yaşadığı dönüşümün farkında olmadığımız için müzik, roman, şiir, tiyatro veya resim alanında biçimlenen yeni yönelimleri de değerlendiremiyor olabilir miyiz?

Alışkanlıklarımızı sanatın kuralı gibi görme yanılgısı mı bu alandaki...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir kitap okusak hayatımız değişecek 07 Eylül 2024 | 397 Okunma Sisi’den dış politika dersi 05 Eylül 2024 | 1.268 Okunma AK Parti’nin askerleri 03 Eylül 2024 | 1.325 Okunma Alkış çavuşları ve dalkavuklar 31 Ağustos 2024 | 302 Okunma Yönetemiyor olmak 27 Ağustos 2024 | 406 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar