Müzakereden Mücadeleye Doğru

Müzakereden Mücadeleye Doğru

Milli eğitim bakanı ile kendisi gibi imam okulu çıkışlı Talim Terbiye Kurulu’nun çocuklarımıza dayattığı “maarif programı” denen çağdışı eğitim anlayışının uygulanamayacağını yaşayarak göreceğiz.

Programa gösterilen tepkiler de bu kanının bir göstergesi.

İktidarın neden böyle bir yola gittiği çok açık. Tüm devlet okullarını imam hatibe çevirmek istediler, öğrencileri ve velileri buna zorladılar, ancak başarılı olamadılar.

Şimdi tüm okullardaki eğitim izlencesini imam hatibe uydurmaya çalışıyorlar.

Dahası; bu baskıcı, kural ve anayasa tanımaz tutuma eğitimcilerin, öğretmen örgütleri, öğrencilerle velilerin karşı çıkmasını da iliştirilmiş, yandaş basın-yayın organlarında “azgınlık” olarak nitelendiriyorlar.

Saray’daki AKP’li de benzer sözlerle bu kampanyaya destek veriyor. “Yumuşama adı altında kimliğimizden, ilkelerimizden ve kırmızı çizgilerimizden taviz verecek değiliz” diyor ve ekliyor:

“Milletin kutsallarına, azgınlıklara karşı kimse bizden yumuşak tavır beklemesin.”

CHP lideri Özgür Özel’in, Saray ile “müzakere” sürecinde siyasal dinci takımın takıntılarından kurtulamayacağının ayrımında olduğuna inanıyoruz.

İktidar ortakları, müzakereyi, kendi çıkarlarına yontulacak, seçim başarısızlıklarının üstünü örtecek bir araç olarak görüyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Saray’ın Hayallerinin Hepsi Çöktü 06 Temmuz 2024 | 1.335 Okunma Şeytanlaştıranların Savunucusu 29 Haziran 2024 | 69 Okunma Yancı Foncular 22 Haziran 2024 | 47 Okunma Çocuklarımız Ümmetçilik Amacına Teslim 15 Haziran 2024 | 99 Okunma Müzakereden Mücadeleye Doğru 08 Haziran 2024 | 1.271 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar