Saray’ın Hayallerinin Hepsi Çöktü

Saray’daki AKP’li şehir hastanelerine “hayallerim” diyordu. Herkes sıraya girmeden, sıkıntı çekmeden sağlık hizmetinden yararlanabilecekti!

Saray’daki AKP’li şehir hastanelerine “hayallerim” diyordu. Herkes sıraya girmeden, sıkıntı çekmeden sağlık hizmetinden yararlanabilecekti!

Bugün gelinen nokta bellidir.

Hastanelerde doktora, sağlık personeli ve hizmetine ulaşmak neredeyse olanaksızlaşmıştır.

Başta Türk Tabipleri Birliği olmak üzere, sağlık alanında saygın demokratik kitle örgütleri; şehir hastanelerinin Türkiye’de sağlık sorununu çözemeyeceğini, sağlığın özelleştirilmesine neden olacağını ısrarla dile getirmişlerdi. Sosyal devlet ilkesinin yıpratılacağını, sağlığın kamusal hizmet değil ticari bir mal konumuna getirileceğini gündeme getirmişlerdi.

Ne çare, söylenenler bir kulaktan girip öbür kulaktan çıktı. Çünkü Saray, hayallerinin peşindeydi.

Şehir hastaneleri, 25 yıllık kira bedelleri ve sağlık bütçesine getirdiği çok yüksek yükler nedeniyle bir kara deliğe dönüştü. Tıpkı Saray’ın bir zamanlar iktidar ortağı yaptığı FETÖ gibi, şehir hastaneleri de devleti içinden kemiriyordu.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası’nın yakın zamanda yaptığı bir saptamaya göre, Sağlık Bakanlığı’nın bütçesinden bu yılın ilk üç ayında şehir hastanelerine ödenenlerle 9 Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi daha yapılabilirdi.

Ama yapılmadı. Çünkü Saray’dakinin bir “hayali” vardı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İktidar Hamas Gibi Düşünürse 05 Ekim 2024 | 34 Okunma Terlik Pazarlamaktan Büyükelçiliğe 28 Eylül 2024 | 460 Okunma Ekonomist Aile 21 Eylül 2024 | 94 Okunma Programda Tutarlılık Gerek 14 Eylül 2024 | 29 Okunma Kemalizme Sapıklık Diyen Zihniyet 07 Eylül 2024 | 208 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar