Yine Rabıta Bağlantısı
Cumhuriyet yazarı Işık Kansu bu hafta 'Yine Rabıta Bağlantısı' başlıklı yazısını kaleme aldı.
Uğur Mumcu, 1987’de, yani bundan 37 yıl önce ilk baskısı yapılmış olan kitabında, Suudi Arabistan kökenli ve ABD-Suudi ortaklığı olan Aramco adlı petrol şirketinin petrodolarları ile “Müslüman memleketlerin İslamcı kurallara göre yönetilmesini sağlamaya çalışmak” amacını yerine getirmek üzere kurulmuş Rabıta örgütünü derinlemesine araştırmıştır.
Biz de AKP iktidara geldiğinden bu yana, Mumcu’nun bu kitabında yer alan isimler, örgütler, cemaatleri adım adım izledik. Bu iz sürmenin sonucu olarak Mumcu’nun, aslında Türkiye’yi gerici bir Saray düzenine sürükleyen AKP’nin iskeletini yıllarca önceden yazdığını somut verilerle saptayan “Rabıta’nın Zabıtası” adlı çalışmamız ortaya çıktı. Bu çalışmaya her yıl yeni gelişmeler, yeni bağlantılar (rabıtalar) ekleniyor.
Bir örnek verelim:
Uğur Mumcu, Rabıta kitabında, ilki Süleyman Demirel’in başbakan olduğu 1980 yılını, diğeri de 12 Eylül askeri dönemini kapsayan iki kararname ile toplam 73 kamu görevlisi imam ve din adamının Rabıta parasıyla yurtdışına gönderildiğini belirlemiştir.
Daha sonra bunların içinden AKP’de ve onunla ilişkili örgütlerde görev yapanlar, AKP iktidarında yükselen bürokratlar çıkmıştır.
Bunlardan biri, Kartal İmam Hatip Lisesi müdürüyken 12 Eylül askeri cunta döneminde Rabıta parasıyla Frankfurt’un Offenbach kasabasındaki Yavuz Sultan Selim Camisi’ne gönderilen Alaeddin Şahin’dir. Alaeddin Şahin, AKP döneminde çocukların istismar edilmesi ile ilgili olaylarla gündeme gelen Ensar Vakfı’nın kurucusudur. Almanya dönüşü Nuruosmaniye Camisi imamı iken AKP’li Kadir Topbaş’ın İstanbul belediye başkanlığı döneminde İETT Müşteriler Daire Başkanlığı’na atanmıştır.
Alaeddin Şahin aynı zamanda, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde Türkiye’ye türban davası açan ve bu davayı yitiren Leyla Şahin’in de babasıdır.
Leyla Şahin’in bugün ne yaptığını soracak olursanız...