Allah sayılarını artırsın

Perşembe günümü, Ankara Başkent Millet Bahçesi’nde ilki düzenlenen Çevrefest’te geçirdim. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, çevre konusundaki...

Perşembe günümü, Ankara Başkent Millet Bahçesi’nde ilki düzenlenen Çevrefest’te geçirdim. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, çevre konusundaki duyarlılığı artırmak için ağırlıklı olarak çocuklara ve gençlere yönelik güzel, temiz bir iş koymuş ortaya. Festivalden söz edeceğim tabii ama önce başka bir şey söylemem lazım.

Yolu Teknofest’in açtığı, Etnospor’un devam ettirdiği bu tür festivallerin sayılarını artmasını çok arzu eden biriyim. Çünkü “işin” buralarda olduğunu düşünüyorum.

O “işi” biraz açayım.

Aynı Perşembe gün Kahramanmaraş’ta Milli Eğitim Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle bir bilim festivali düzenlenmiş. Sosyal medyadan gördüğüm kadarıyla beş bine yakın lise öğrencisinin katıldığı şenlikte 200’e yakın bilim takımı kendi aralarında yarışmışlar. Robotlar, icatlar falan havada uçuşmuş.

Depremin yaralarını sarmanın ana iş olduğu bu şehirde bu faaliyetin de bir “yara sarmak” olduğunu düşündüm ilgili haberi okuyunca. Ve tabii şunu da: “Anadolu’nun bir şehrinde binlerce öğrenciyi bilim ve teknoloji konusunda mobilize eden şeyin adı Teknofest.”

Bir şey daha. İki yıl önce DERGİBİR’in düzenlediği dergi günleri ile...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Ya kezzabi ya a’milil Amrikani / yallah irhal ya Sisi” 07 Eylül 2024 | 602 Okunma Adalet gereği yazılmış bir yazı 03 Eylül 2024 | 510 Okunma Bu da var işte 01 Eylül 2024 | 218 Okunma Düşmanı denize döktük mü cidden? 31 Ağustos 2024 | 2.160 Okunma Kamalizm’i de ikmal ettik Elhamdülillah 27 Ağustos 2024 | 827 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar