Güneşi balçıkla sıvayalım mı?

Ümit Özdağ’ın faşist yavruları, FETÖ’nün iğrenç taktiklerini kullanarak “FETÖ ile aynı merkezden yönetiliyor” izlenimi vermeseler aslında çok eğlenceli insanlar. Kendi sanal hakikat...

Ümit Özdağ’ın faşist yavruları, FETÖ’nün iğrenç taktiklerini kullanarak “FETÖ ile aynı merkezden yönetiliyor” izlenimi vermeseler aslında çok eğlenceli insanlar. Kendi sanal hakikat düzlemlerinde, bir bakıma “bir başka Türkiye’de” olanca cehaletleriyle, olanca yobazlıklarıyla tuhaf, balçık rengi bir lunaparkta eğleniyorlar.

Bu tuhaf toplulukla son kavgamız belki bazılarınızın malumudur. Türkiye’deki istihdam meselesinde mültecilere atıf yaptım diye, gönderimin bir bölümünü “tam bir FETÖ taktiği yaparak” kırptılar ve servis ettiler.

Ben de “fırsat bu fırsat” deyip şu istihdam meselesindeki fikirlerimi derli toplu yazayım istedim.

Bir kere şu 12 yıllık kesintisiz eğitimden ve bir türlü “istenildiği gibi olmayan” mesleki eğitim derdinden başlayayım. “12 yıl kesintisiz eğitim”in kötü bir tercih olduğunu düşünmüyorum. Türkiye’deki bütün çocukların en azından lise mezunu olabileceği bir düzlem, iyi bir düzlem. Ancak bu çocukların yarısı, belki de yarısından fazlası, sağlıklı ve uzun erimli bir istihdam projesiyle liseden mezun olduktan sonra “doğru işlere” yönlendirilirse.

Şunun adını doğru düzgün koyalım. Çıraklıkla ve ergenlikte öğrenilecek meslekler...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ger dilersiz bulasız oddan necat 15 Eylül 2024 | 156 Okunma Ölüm pornografisi yahut her şeyin kısaca izahını isteyen aptallık 14 Eylül 2024 | 810 Okunma İki dağ arasında 08 Eylül 2024 | 244 Okunma “Ya kezzabi ya a’milil Amrikani / yallah irhal ya Sisi” 07 Eylül 2024 | 640 Okunma Adalet gereği yazılmış bir yazı 03 Eylül 2024 | 517 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar