Kaan’dan öğrendiklerim

Ofisimizin tam yanında, yani çaycı Vehbi abinin dükkanı ile aramızda küçük bir dükkan daha var. Tek katlı. Eskiden mobilyacıymış. Şimdi, bir hurdacının geniş deposunun bir parçası haline...

Ofisimizin tam yanında, yani çaycı Vehbi abinin dükkanı ile aramızda küçük bir dükkan daha var. Tek katlı. Eskiden mobilyacıymış. Şimdi, bir hurdacının geniş deposunun bir parçası haline gelmiş.

Bu tek katlı binanın çatısı en son yirmi yıl önce falan aktarılmış olmalı. Yağmur yağdığında su aşağıya akmasın diye aralarına duralitler hatta suntalar konulmuş zaman içerisinde. Hepsi o.


Bir hususiyeti daha var çatının. Bitişik nizam halinde hurda deposunu çevreleyen diğer çatılara da bağlantılı. Bu bahsettiğimiz çatı yerden üç, bilemedin üç buçuk metreyken, üzerinden yürüyüp gidersen beş, altı metrelik diğer çatılara da erişimin oluyor.


Unutuyordum. Vehbi abinin iki katlı çay ocağının üst katının penceresi doğrudan bu çatıya açılıyor. Sıcak Üsküdar günlerinde Vehbi abi, pencereyi ardına kadar açıyor ki biraz essin.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ger dilersiz bulasız oddan necat 15 Eylül 2024 | 156 Okunma Ölüm pornografisi yahut her şeyin kısaca izahını isteyen aptallık 14 Eylül 2024 | 810 Okunma İki dağ arasında 08 Eylül 2024 | 244 Okunma “Ya kezzabi ya a’milil Amrikani / yallah irhal ya Sisi” 07 Eylül 2024 | 640 Okunma Adalet gereği yazılmış bir yazı 03 Eylül 2024 | 517 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar