O çıkışı bulmak

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracDünyadaki çevre duyarlılığı, atık yönetimi ve iklim krizi meselelerine bakışım oldukça nettir ve bu saatten sonra da değişeceğini pek zannetmiyorum....


https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/trac

Dünyadaki çevre duyarlılığı, atık yönetimi ve iklim krizi meselelerine bakışım oldukça nettir ve bu saatten sonra da değişeceğini pek zannetmiyorum.

Küresel süper güçlerin hem dünyayı kirletirken hem de dünyadan (güya) o kirliliği temizlerken kâr etmesini sağlayan birer konsept benim nazarımda bu üçlü. Kapitalist çevre ve iklim endüstrisi, her zamanki gibi küresel kültür endüstrisini de yanına alarak kâr maksimizasyonu peşinde koşuyor, başkası değil.

Şöyle düşünüyorum: Dünyadaki kirliliğin ve iklim krizinin yüzde doksanlara varan oranda müsebbibi olan süper güçler, aynı zamanda çevre ve iklim duyarlılığı üzerinden de para kazanmanın yolunu bulmuşlar.

Doğru anlaşılsın isterim: Dünyada hem kirlilik, hem atık yönetimi, hem de...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ne yapalım, bakalım mı öylece? 29 Haziran 2024 | 559 Okunma O çıkışı bulmak 25 Haziran 2024 | 299 Okunma Tetikte 23 Haziran 2024 | 192 Okunma Limona şırıngayla su basmak 22 Haziran 2024 | 346 Okunma Sosyal çürüme yazıları 10: Çıplaklığı özgürlük zannedenler cumhuriyeti 18 Haziran 2024 | 655 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar