Dilan ve Engin Polat, Yasa Dışı Bahis Parasını Akladı Mı?

Dilan ve Engin Polat’ın alelade sosyal medya fenomenliğinden güzellik ve kozmetik imparatorluğuna varan serveti, nihayet mahkeme huzuruna çıkıyor.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçları Soruşturma Bürosu’nun hazırladığı 77 sayfalık iddianamede 28 sanık yer alıyor.

İddianamede, Engin Polat’ın liderliğindeki bir suç örgütünden söz ediliyor.

Engin Polat’ın eşi Dilan, babası Sezgin, kardeşi Alper Kürşat, baldızı Sinem Sıla Doğu, muhasebecisi Ahmet Gün ve Mistik Medya Ajansı’nın sahibi Mustafa Özalp örgütün yöneticisi sayılıyor.

23 kişi örgüt üyeliğiyle suçlanıyor.

Bu kişiler arasında Engin Polat’ın anneannesi Zehra Yılmaz, dayısının eşi Nilgül Yılmaz, kayınbiraderi Can Doğu var.

Suç örgütü gibi aile şirketi

İddianameye göre…

Engin Polat, aile üyeleri ve akrabalarıyla birlikte birçok şirket kurdu.

Bu şirketlerde eşi Dilan ile ortak oldu.

Şirketler güzellik, kozmetik ve medikal alanında faaliyet gösteriyor.

Hepsinin mali müşavirliğini Ahmet Gün yapıyor.

Şirketlerin mal alışlarının büyük kısmı, Polat’ın ailesinin ortağı veya yöneticisi olduğu şirketlerden ya da bağlantılı tedarikçilerden gerçekleştiriliyor.

Bu tedarikçiler gerçek mal alışı, çalışanı ve bankacılık hareketi olmayan, hakkında sahte belge düzenleme kaydı bulunan şirketler.

Şüpheli mal alışlar milyonlarca TL’yi buluyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yoğun bakımdaki 80 ölüme soruşturma izni çıktı 02 Eylül 2024 | 4.746 Okunma Engelli suç örgütü liderinin ‘engel tanımayan’ hikâyesi 30 Ağustos 2024 | 4.690 Okunma Kira artık bir cinayet sebebi 22 Ağustos 2024 | 5.005 Okunma halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz, CHP lideri Özgür Özel ile konuştu... Özel: "Buyursunlar, röntgeni inceleyelim" 20 Ağustos 2024 | 2.930 Okunma Kötü tesadüf değil, kötü niyet: Okulun demirli çiti küçüğün çenesini kopardı 09 Ağustos 2024 | 3.664 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar