Eski Emniyet Müdürü, ABK’dan Rüşvet Almakla Suçlanıyor

Ankara Emniyeti’nde Organize Suçlarla Mücadele Şubesinden sorumlu eski İl Emniyet Müdür Yardımcısı Alp Arslan hakkında, sevgilisine doğum günü armağanı olarak Ayhan Bora Kaplan’a (ABK) Rolex saat aldırdığı iddiasıyla rüşvetten dava açıldı. Kaplan da rüşvet vermekle suçlanıyor.

Ayrıca eski Ankara Asayiş Şube Müdürü Oben Özay, Başkomiser Ercan Karagöz ve polis Serdar Coşkun’un “mali profili ile uyumsuz şekilde banka hesaplarına yüksek tutarlarda para yatırıldığı” tespit edildi. Bu üç ise polis mal bildirimine aykırılıktan yargılanacak.

‘Saat almaya zorladı’

Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek olan davanın iddianamesinde Kaplan’ın iddialarına yer veriliyor.

Kaplan, 2017 yılında Albüm Bar’ı işletirken, Arslan ile tanıştığını söylüyor. “Mekanımıza gelirdi. Yanında sevgilisi N.K. vardı” diyor.

Arslan’ın 250 bin dolar rüşvet istediğini de ileri sürerek, şöyle diyor:

“Bu kadar vermem’ dediğimde ‘Sana öyle bir dosya yaparım ki hayatını bitiririm’ dedi. Suç işlemediğimi söyledim. Her gün mekanımı bastılar ve iş yapmamı engellediler.”

Arslan’ın, sevgilisinin doğum gününden bir gün önce arayarak, kendisini hediye almaya zorladığını savunuyor. Ankara’da Next Level AVM’den 10 bin Euro değerinde Rolex saat alıp Turan Güneş Bulvarı’ndaki Yıldız Karakolu’na gelmeden 200 metre gerideki bir kafede N.K.’ye verdiğini savunuyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yoğun bakımdaki 80 ölüme soruşturma izni çıktı 02 Eylül 2024 | 4.746 Okunma Engelli suç örgütü liderinin ‘engel tanımayan’ hikâyesi 30 Ağustos 2024 | 4.690 Okunma Kira artık bir cinayet sebebi 22 Ağustos 2024 | 5.005 Okunma halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz, CHP lideri Özgür Özel ile konuştu... Özel: "Buyursunlar, röntgeni inceleyelim" 20 Ağustos 2024 | 2.930 Okunma Kötü tesadüf değil, kötü niyet: Okulun demirli çiti küçüğün çenesini kopardı 09 Ağustos 2024 | 3.664 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar