Kötü tesadüf değil, kötü niyet: Okulun demirli çiti küçüğün çenesini kopardı

Türkiye İstatistik Kurumu’nun geçen ayki Tüketici Fiyat Endeksi’ne göre en yüksek fiyat artışı eğitim harcamalarında gerçekleşti.

Bu seyir Şubat 2024’ten beri değişmiyor.

Eğitim hem önceki aya hem de önceki yıla göre en çok artış gösteren harcama kalemi olmayı sürdürüyor.

Aileler devlet okullarında nitelikli eğitim verilmediği inancıyla imkanlarını zorlayarak, borçlanarak, deyim yerindeyse ‘ceketini satarak’ çocuklarını özel okulda okutmak istiyor.

AK Parti’nin ortaokul ve liseleri imam-hatipleştirme gayreti ve diğer liselerde müfredatın dini yoğunluk kazanması özel okul tercihini tetikliyor.

Şu an özel okul ücretleri 300 bin TL’den başlıyor.

Yabancı liselerde servis, kitap-kırtasiye ve yemek eklendiğinde fiyat 1 milyon TL’yi geçiyor.

Dudağından çenesine kadar koptu

Sinan K. ve Melek Ş. de sekiz yaşındaki oğulları P.M.K. ve yedi yaşındaki K.Y.K.’yi iyi bir eğitim almaları için Çanakkale’nin Biga ilçesindeki Bahçeşehir Okulu’na verdi.

yeni-proje-28.png

K.Y.K., geçen yıl 3 Kasım’da teneffüste okul bahçesinde oynarken, eğim verilmemiş şekilde dik duran, sivri çit demirlerine tırmandı. Ayağı kayınca demir K.Y.K.’nin çenesine saplandı ve dudağından çenesine kadarki dokuyu kopardı. Çocuk olayın şokuyla dokuyu alıp öğretmeni Atakan Değirmenci’ye koştu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yoğun bakımdaki 80 ölüme soruşturma izni çıktı 02 Eylül 2024 | 4.750 Okunma Engelli suç örgütü liderinin ‘engel tanımayan’ hikâyesi 30 Ağustos 2024 | 4.694 Okunma Kira artık bir cinayet sebebi 22 Ağustos 2024 | 5.008 Okunma halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz, CHP lideri Özgür Özel ile konuştu... Özel: "Buyursunlar, röntgeni inceleyelim" 20 Ağustos 2024 | 2.932 Okunma Kötü tesadüf değil, kötü niyet: Okulun demirli çiti küçüğün çenesini kopardı 09 Ağustos 2024 | 3.667 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar