Sinan Ateş’in Katillerini Kurtarma Planı

Sinan Ateş suikastı, üç yıldır devam eden bir saldırı silsilesinin son halkasıydı. Atılan ilk yumruk ile sıkılan son kurşun bağlantılıdır ve aynı suç örgütünün eylemleridir.

Sinan Ateş suikastı, üç yıldır devam eden bir saldırı silsilesinin son halkasıydı. Atılan ilk yumruk ile sıkılan son kurşun bağlantılıdır ve aynı suç örgütünün eylemleridir.

Bu suikastin bir suç örgütünün eylemi olduğuna ilişkin delil mi arıyorsunuz?

Ateş’ten sonra saldırıların bıçak gibi kesilmesi bile başlı başına bir kanıttır. Çünkü o ana kadar ‘Vur’ diyenler Ateş’ten sonra ‘Dur’ demiştir.

Nasıl Sinan Ateş suikasti, bir suç örgütünün eylemiyse; Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, sanıkların savunma stratejisi de bir organizasyonun ürünüdür.

Azmettirici Doğukan Çep, tetikçi Eray Özyağcı ve Özyağcı’yı suikast mahallinden motosikletle kaçıran Vedat Balkaya, Emniyet’te, savcılıkta ve defalarca çıktıkları hakimliklerde bir gün olsun dile getirmedikleri bir senaryoyu duruşmalarda anlattılar.

‘Senaryo’ sözcüğünü seçerek kullanıyorum.

HANİ, VEFASIZLIKTANDI?

Özyağcı, ifadelerinde, “Gösterdiğim vefaya karşılık vermediği için aramızda husumet oluştu, kendisini yaralamak için birtakım planlamalar yaptım” demişti.

Azmettirici Çep de “Ateş’i ve yanındakileri tanımam, böyle bir olayın olacağını bilmiyordum” diye konuşmuştu. Tetikçi Özyağcı’ya araç bulması için yardım ettiğini, cinayet işleyeceğinden haberdar olmadığını öne sürmüştü.

19 ay sonra bugün ifadelerini değiştirdiler.

Bu kez Çep, “Azmettirici benim” dedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayhan Bora Kaplan Davasında Sahte Rapor Rezaleti 05 Temmuz 2024 | 3.914 Okunma Sinan Ateş’in Katillerini Kurtarma Planı 04 Temmuz 2024 | 5.431 Okunma Özel, Emine Şenyaşar’ın görüşme talebini Erdoğan’a iletti 13 Haziran 2024 | 5.370 Okunma Konsolosluk araçlarıyla uyuşturucu sevkiyatı 11 Haziran 2024 | 3.519 Okunma İki kişinin yaşadığı mahallede seçime hile karıştı 10 Haziran 2024 | 4.006 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar