Nerede Üstadın duruşu,nerede ağabeylerin tavrı...
Üç imzalı 1 Kasım bildirisinde ağabeyler adına iktidara destek mesajı verildikten sonra deniliyor ki: “Bu tarz beyanımız bazı kardeşlerimizce siyasete ziyade temas gibi anlaşılmaması gerekir. Zira...
Üç imzalı 1 Kasım bildirisinde ağabeyler adına iktidara destek mesajı verildikten sonra deniliyor ki:
“Bu tarz beyanımız bazı kardeşlerimizce siyasete ziyade temas gibi anlaşılmaması gerekir. Zira Üstadımızın hal-i hayatındaki tatbikatını ve lâhikalarda ifade ettiği tavrını ifadeden ibarettir.”
Açıkça belli ki, daha önceki benzer tavırlarından dolayı muhatap oldukları eleştiriler bu ağabeyleri rahatsız etmiş. Onun için, “Bizim yaptığımız siyaset değil” diyor ve Üstadı dayanak gösteriyorlar.
Peki, kendilerini “Bediüzzaman Hazretlerinin hayattaki talebeleri” olarak takdim ettikten sonra deklare ettikleri bu destek mesajı Üstadın tatbikatı ve lâhikalarda ifade ettiği tavırla ne ölçüde örtüşüyor?
Üstad o günün şartlarında Kemalizm ortak paydasında birleşmiş halkçı-ırkçı ittifakınca tezgâhlanan bir darbeyle devrilmek istendiğini ferasetiyle gördüğü demokratların iktidarda muhafazasını vatan, millet, Kur’an ve İslam namına bir vazife olarak gördüğünü ifade ediyordu.