OHAL’de anayasa değiştirmek
Terör saldırılarının artarak devam ettiği, Fırat Kalkanından da yeni yeni şehit haberlerinin geldiği, OHAL’in üç ay daha uzatıldığı, KHK ihraçlarının sürdüğü, bazı...
Terör saldırılarının artarak devam ettiği, Fırat Kalkanından da yeni yeni şehit haberlerinin geldiği, OHAL’in üç ay daha uzatıldığı, KHK ihraçlarının sürdüğü, bazı milletvekillerinin tutuklandığı, ekonomik göstergelerin olumsuza döndüğü, kurdaki yükselişin durdurulamadığı, halkın cebini yakacak zamların peş peşe geldiği bir ortamda Meclis gündemine getirilen cumhurbaşkanlığı teklifi, toplumdaki gerilimi daha da tırmandırdı.
Darbe girişimine karşı sergilenen iktidar-muhalefet dayanışmasını simgeleyen Yenikapı ruhunun yerini yine kutuplaşma aldı.
Meclise ve topluma dayatılan anayasa değişikliğinin gerek muhtevası, gerek zamanlaması gergin tartışmalara sebep oluyor.
İtirazların en çok odaklandığı konulardan biri, toplumun ve ülkenin tümünün geleceğini çok yakından ilgilendiren ve olabildiğince geniş bir mutabakata dayandırılması gereken kritik bir düzenlemenin, OHAL şartlarında, özgürce müzakere edilmesine fırsat verilmeden oldu-bitti yöntemiyle Meclise onaylatılarak hayata geçirilmek istenmesi.
İktidar cenahı, konunun OHAL ortamında görüşülmesinde, hattâ referanduma götürülmesinde herhangi bir sakınca görmüyor.