İnsanlığın buluştuğu topraklara 2023 stratejisi
25 yıl sonra, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ev sahipliğinde başlayan 3. Turizm Şûrası, Türkiye'nin en yüksek ve net döviz gelirini kazandıran turizm sektörüne yönelik yeni bir strateji, yol haritası ve...
25 yıl sonra, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ev sahipliğinde başlayan 3. Turizm Şûrası, Türkiye'nin en yüksek ve net döviz gelirini kazandıran turizm sektörüne yönelik yeni bir strateji, yol haritası ve politikalar oluşturmak üzere sektörden 333 uzmanı 13 komisyonda bir araya getirdi. Turizmde 3. bir hamle, yeni bir seferberliğin mottosu 'Anadolu; insanlığın buluştuğu yer.' 24 farklı medeniyete, Troya'dan Osmanlı İmparatorluğu'na ev sahipliği yapmış olan Türkiye, insanlık tarihinin en büyük kütüphanesi. Türkiye'nin dünya turizm endüstrisindeki rakiplerine göre ciddi üstünlükleri var ve bunların etkili yönetilmesi gerekiyor. Konya'nın Hz. Mevlana ile Anadolu'yu mayalayan, kurucu şehir olması gibi. Başta inanç turizmi, turizmin ürün çeşitliliğinde potansiyeli katma değere dönüştürecek hamleler, sektörün net döviz gelirini de 2023'te 50 milyar dolar ve üzerine taşıyacak.
Anadolu topraklarındaki bu olağanüstü kültürel, doğal zenginliği, hoşgörünün merkezini, Göbeklitepe ile dünya tarihini değiştirecek arkeolojik değerleri, kültür turizmi, inanç turizmi, sağlık turizmi, kongre turizmi, spor turizmi, dağ turizmi, av turizmi, doğa turizmi gibi ürün çeşitliliği hamlesi ve stratejisi ile rahatlıkla turist başına 1000- 1100 dolarlık bir banda ve 70 milyar dolara taşıyabiliriz. Türkiye'nin gelecek 5 ve 10 yıl için de turizm tanıtımına yönelik küresel stratejisini, koordinasyon ve imaj bütünlüğü ile yeni bir anlayışa taşıması gerekmekte.