Monrol'de kaptan Eczacıbaşı oluyor

Eczacıbaşı Grubu, sağlıktaki en önemli yatırımında dümenin başına geçiyor. 2008'de Bozlu Holding ile yüzde 50'şerlik hisse yapısıyla ortak kurulan Eczacıbaşı- Monrol'de yönetim...

Eczacıbaşı Grubu, sağlıktaki en önemli yatırımında dümenin başına geçiyor. 2008'de Bozlu Holding ile yüzde 50'şerlik hisse yapısıyla ortak kurulan Eczacıbaşı- Monrol'de yönetim Eczacıbaşı'nın oluyor. Eczacıbaşı Grubu, Eczacıbaşı-Monrol Nükleer Ürünler şirketindeki Bozlu'ya ait hisseleri devralmak ve tek kontrolü sağlamak için Rekabet Kurumu'na dün başvurdu. Anlaşma onaylanırsa Eczacıbaşı, şirketin yönetimini üstlenecek.

Türkiye nükleer tıp sektörünün gelişmesine öncülük eden Eczacıbaşı- Monrol'ün 300'den fazla çalışanı bulunuyor. Gebze, Ankara, Adana, İzmir, İstanbul, Antalya ve Malatya'da 7; Romanya, Polonya, Bulgaristan, Mısır'da da 4 tesisi bulunan Eczacıbaşı Monrol, nükleer tıp merkezlerine hizmet veren ilk üretici Türk firması olarak biliniyor. Eczacıbaşı- Monrol, bu tesislerin yanı sıra, Kuveyt, Libya, Birleşik Arap Emirlikleri, Azerbaycan ve Ankara'da siklotron tesislerini işletiyor.

Eczacıbaşı Grubu, bu işlemle ilgili attığı ilk adımı pazartesi güni Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda açıklamıştı. O açıklamada “Şirket sermayesinin yüzde 49,99'una sahip olunan Eczacıbaşı- Monrol Nükleer Ürünler Ticaret ve Sanayi A.Ş.'nin sermayesinin tamamı nakden karşılanmak üzere 25 milyon liradan 125 milyon TL'ye artırılmasına karar verilmiştir. Eczacıbaşı-Monrol'ün sermayesinin yüzde 50'sini oluşturan B Grubu pay sahiplerinin (Bozlu Holding A.Ş., Şükrü Bozluolçay ve Uğur Bozluolçay) rüçhan haklarının yüzde 85'ini kullanmayacaklarını bildirmesi sebebiyle artırılacak sermayenin yüzde 92.5'i şirket tarafından taahhüt edilecektir” denmişti.

Hatırlanacağı üzere Eczacıbaşı- Monrol'ün ABD'de kurulu şirketi Capintec'i geçen yıl eylül ayında ortağı Bozlu'ya 25 milyon TL bedelle satmıştı. Eczacıbaşı- Monrol'ün yıllık cirosu 100 milyon liranın üzerinde.

Son birkaç yıldır lojistik alanında Türkiye'nin önde gelen şirketleri ya el değiştiriyor ya da yeni firmalar ofisler kurarak pazara adım atıyor. Japon Hitachi ile Yusen, Avustralya'dan Toll Global, Almanya'dan Kühne- Nagel, Güney Kore'den CJ Logistic Corporation bu pazarın en hızlı şirketleri olarak öne çıktı. Lojistik devlerinin Türk taşımacılığındaki büyümesi yerli ve yabancı fonların da ilgisini çekmeye başladı.

Körfez piyasasının en önemli fonlarından Dubai merkezli Abraaj, geçtiğimiz ay Hollanda'da kurduğu Turklogistics B.V adlı şirket kanalıyla sektörün öncü isimlerinden Netlog'a ortak oldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türk devi havacılıktan çekiliyor! 01 Ekim 2018 | 585 Okunma 5 milyar dolarlık sektör “ayakta” duramıyor 26 Eylül 2018 | 478 Okunma Pakistan’a “Hayat” verecek 2 milyar liralık dev yatırım 25 Eylül 2018 | 571 Okunma Katarlı yatırımcılar Bereket Döner’e ortak olmak istiyor 19 Eylül 2018 | 251 Okunma Kazakistan Başkanı Nazarbayev Ali Koç’u yatırıma davet etti 17 Eylül 2018 | 436 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar