90'lar masalı ve büyük hikayeyi karartmak
Şuraya bir mafya resmi koyalım, 90'ları hatırlatsın. Buraya da bir yolsuzluk haberi. Çiftlik Bank ve Thodex'in tosuncuklarını da eklemeyi unutmayalım; malum, 90'lar daha çok bir soygun düzeniydi. Derin devleti de...
Şuraya bir mafya resmi koyalım, 90'ları hatırlatsın. Buraya da bir yolsuzluk haberi. Çiftlik Bank ve Thodex'in tosuncuklarını da eklemeyi unutmayalım; malum, 90'lar daha çok bir soygun düzeniydi. Derin devleti de yerleştirdiklerinde 90'lar resmi tamam olacak!
Medyada, muhalefet cephesinde yapay bir 90'lar resmi oluşturma gayreti göze çarpıyor. Herhalde Türkiye'nin en kötü dönemi diye böyle öne çıkarıyorlar.
Tabii, anlattıkları bu çizgi romanla Türkiye'nin 90'lara döndüğünü kanıtlamaya uğraşıyorlar. Toplumun anlattıkları masala inanmasının önemli olduğunu düşünüyorlar. Toplumun kararını başka türlü değiştirmeleri zor.
Bu yüzden ta 90'lara kadar gidip bugüne malzeme taşıyor, toplumu 'Türkiye 90'lara döndü' masalına ikna etmeye çalışıyorlar.
Masal anlatmayı tercih etmeleri de önemli; zira, gerçeğin sınırları içinde kalarak toplumu herhangi bir şeye ikna etme ihtimalleri hiç yok. Masallarda da gerçeğe o kadar ihtiyaç duyulmaz. Sınırsız bi